مدیركل زمین شناسی استان اصفهان:

زاینده رود دیگر مسئله کشاورزان اصفهان نیست

زاینده رود دیگر مسئله کشاورزان اصفهان نیست مدیرکل زمین شناسی استان اصفهان اظهار داشت: زاینده رود دیگر مسئله کشاورزان اصفهان و صنعت نخواهد بود، جاری نبودن زاینده رود حیات یک تمدن و اجتماع 2میلیون و 500هزار نفری را به خطر انداخته است.



به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، رضا اسلامی در نشست مجازی با موضوع "فرونشست زمین، زلزله خاموش و بسیار مخرب در اصفهان" با اعلان اینکه دامنه های فرونشست از شمال به سمت جنوب شهر درحال نفوذ است، گفت: با وجود این که حدود ۱۰ سال است که فرونشست ها را رصد می نماییم باور کردنی نیست که فرونشست با سرعت داخل شهر اصفهان نفوذ کرده بطوری که سقف مسجد جامع عباسی در حد ۱۰ سانتیمتر ترک برداشته که ترمیم کردند.
او با اشاره به این که آبخوان اصفهان در گذشته از سه منبع تغذیه می شد، اضافه کرد: بزرگترین آنها زاینده رود بوده است و بعد از آن از ارتفاعات سمت شمال اصفهان باقرآباد و آب هایی که از سمت میمه وارد آبخوان اصفهان می شده است و از طرف دیگر میزان بارندگی سالانه این شهر در خوشبینانه ترین حالت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی متر است.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی اصفهان با اعلان اینکه آب رودخانه زاینده رود از سال ۱۳۷۹ قطع شده است، افزود: از طرف دیگر به حقابه داران گفتند از زاینده رود برداشت نکنید و از آب های زیرزمینی استفاده کنید اتفاقی که امروز در گلپایگان درحال رخ دادن است؛ آب به سمت قم انتقال یافته است و اجازه می دادند ۸۰ میلیون مترمکعب از آب های زیر زمینی برداشت کنند، سال ها پیش نیز اجازه دادند ۴۲ هزار حلقه چاه حفر شود و از این آبخوان اصفهان آب برداشت کردند در صورتیکه آبی واردش نشده است.
اسلامی با اشاره به این که بیشترین ضخامت آبرفت های اصفهان در سمت حبیب آباد و دولت آباد بین ۲۲۰ متر تا ۲۵۰ متر است و الان آب را از این عمق برداشت می کنند، اشاره کرد: زاینده رود تا حدی می تواند چشمه ها را تغذیه کند و بعد از آنکه این چشمه ها گرفته شد دیگر فرقی با خیابان ندارد و این فاجعه ای است که به دست خودمان رقم خورده است.
کار ما شده مدیریت دعا!
او اظهار داشت: همه کار ما شده مدیریت دعا، دعا نماییم که باد بوزد تا آلودگی هوا برطرف شود، خشکسالی می شود دعا نماییم که باران ببارد در حالی که کارهای خیلی آسان تر وجود دارد اما به دنبال اقدامات سخت می رویم و حاضریم ۱۱۰۰ کیلومتر از خلیج فارس لوله گذاری نماییم آب شور را شیرین کرده و برای هر مترمکعب ۸۰ دلار هزینه نماییم تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب شور را به اصفهان بیاوریم در صورتیکه زاینده رود کنار ما است، می توان با تدبیر خیلی راحت آبخوان را زنده نگهداشت.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان اشاره کرد: آبخیزداری های که بالاست زاینده رود انجام می شود و مهندسی وار نمی گذارند ذخیره سد زاینده رود افزایش یابد باید از آنها جلوگیری کرد و مانع از برداشت چاه های مجاز و بدون مجوز شد، باید جلوی بارگذاری جدید را گرفت؛ برای ۲۵۰ میلیون متر مکعب آبی که مقرر است به اصفهان انتقال یابد ۵۰۰ میلیون مترمکعب برنامه ریزی کردند.
۵۰۰ نقطه شهر اصفهان درگیر فرونشست است
اسلامی با تاکید بر این که زاینده رود اگر حالت زایشی خودرا از دست دهد و عقیم شود دیگر اصفهان معنا ندارد، اظهار داشت: مرگ زاینده رود یعنی مرگ اصفهان؛ آبخوانی که در گذشته تا ۲ متر به آب می رسیدیم حالا با در عمق ۲۵۰ متر آب ندارد. زاینده رود و آبخوان دشت اصفهان ۲۰ سال تحمل کرد و آخرین عارضه ای که می توانست از خود نشان دهد ترک های فرونشست است که اکنون بیش از ۵۰۰ نقطه شهر درگیر این معضل است و مردم برای من هر روز پیام می فرستند که خانه هاشان درگیر فرونشست شده است.
او اشاره کرد: زاینده رود دیگر مسئله کشاورزان اصفهان و صنعت نخواهد بود، جاری نبودن زاینده رود حیات یک تمدن و اجتماع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری را به خطر انداخته است که شوخی بردار نیست. آب باید وارد زاینده رود شود که آبخوان را تغذیه کند.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان اصفهان با اعلان اینکه فرونشست مخاطره ای برگشت ناپذیر است، اضافه کرد: وقتی مرگ آبخوان اتفاق افتد و ذرات خاک متراکم شده و از بین برود به هیچ عنوان به حالت اولیه باز نمی گردد و احیا نمی گردد. اگر با همین دست فرمان پیش برویم این آبخوان نیمه جان اصفهان نابود می شود و ۲۰ سال آینده چقدر نشست خواهیم داشت. درد آور است چهل سال چه بلائی سر اصفهان آوردیم.
اصفهان دیگر شهر امن نیست
اسلامی اظهار داشت: اصفهان کلانشهری بود که در پهنه بندی زلزله جزو مناطق سفید و خیلی کم خطر بود؛ اگر زمین لرزه اردیبهشت ۱۳۹۲ را بیاد داشته باشید که ۴.۵ ریشتر در عمق پنج کیلومتری زمین در اطراف اصفهان رخ داد، امروز همان زلزله اگر با همان شدت تکرار شود دیگر لوسترهای خانه ها نمی لرزد بلکه خرابی های فاجعه بار خواهد داشت برای اینکه خانه های ما سست و درگیر فرونشست شده که نه فقط در حبیب آباد که در گوشه گوشه شهر اصفهان حس خواهیم کرد.
او افزود: اصفهان شهر امنی بود که بیشترین تراکم شهرک های صنعتی در این شهر صورت گرفت و همه المان های مهم ملی مانند نیروگاه، پالایشگاه، فولاد مبارکه و … به سبب امن و پایدار بودن شهر اصفهان راه اندازی شد اما امروز دیگر خبری از آن شهر امن نیست.


منبع:

1400/06/30
08:57:27
5.0 / 5
489
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی