دریاچه شیرابه 18 هزار هکتاری در جنوب تهران کاملا خشک شد

دریاچه شیرابه 18 هزار هکتاری در جنوب تهران کاملا خشک شد به گزارش حیوان خانگی معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اظهار داشت: از نظر سرانه تولید پسماند، نزدیک به میانگین جهانی هستیم. سرانه تولید زباله برای هر نفر در شهر تهران 745 گرم است. البته در مناطق شمالی تا 15 گرم بالاتر و در مناطق جنوبی تا 15 گرم پایین تر است. این اعداد در حالی است که متوسط تولید زباله در جهان حدود 750 گرم است.


به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، حسین حیدریان در پاسخ به این که آیا مافیای زباله گردی وجود دارد یا خیر اظهار نمود: ترجیح می دهم اصطلاح «شبکه پنهان» را برای این مساله به کار ببرم، چونکه اصطلاح «مافیای زباله»، بزرگ کردن مسئله است. با شبکه پنهانی روبه رو هستیم که می تواند کارکرد بالایی داشته باشد. حتی می تواند به مدیریت شهری خدشه وارد کرده و ضررهای زیست محیطی بسیاری برای سلامتی مردم به همراه داشته باشد.
حیدریان از واگذاری کامل مسئولیت بازیافت پسماند به سازمان مدیریت پسماند شهرداری آگاهی داد و در این زمینه اظهار نمود: در گذشته، بین سازمان مدیریت پسماند به عنوان سیاست گذار و شهرداری های مناطق به عنوان مجری فاصله نسبتاً زیادی در موضوع بازیافت وجود داشت. ما سیاستگذاری می کردیم اما مجریان آنرا به درستی اجرا نمی کردند. تصمیم گرفتیم این خلأ را پر نماییم. بر طبق نتایج طرح «جامع مدیریت پسماند کلانشهر تهران»، این فاصله پرشده و مدیریت اجرائی این مساله به سازمان مدیریت پسماند واگذار شده است.
وی درباره انتخاب پیمانکاران بازیافت زباله در شهر تهران اظهار داشت: در دوره های قبلی، پیمانکاری انتخاب می شد که صلاحیت این کار را نداشت. شاید لفظ مافیا بدین سبب به آنان اطلاق می شد که قیمت های مزایده را با همدیگر مهندسی می کردند. در حقیقت در پشت پرده، قیمت های پیشنهادی خودرا به شکلی مهندسی می کردند که آن کسی که دلشان می خواست پیروز شود. حتی در مواردی قیمت هایشان را زیر قیمت کارشناسی ارائه می دادند که از طرف دستگاه نظارتی شهرداری باطل می شد، اما بازهم این کار را تکرار می کردند.
حیدریان افزود: وقتی این پیمانکار انتخاب می شد، یک ابزار کار بسیار ارزان در اختیار داشت که با بهره کشی از آنها می توانست کار را پیش ببرد. از سویی دیگر، قرارداد کوتاه مدتی بسته بود و در همین بازه زمانی کوتاه باید آن سود اقتصادی لازم را کسب می کرد. بنا بر این وارد فضای زباله گردی می شد. برهمین اساس تصمیم گرفتیم که به پیمانکار اطمینان خاطر بدهیم که در بازیافت زباله، تمام آن متعلق به خود اوست. از سویی دیگر، مرکز مدیریت پسماند را ایجاد کردیم. روند کار در این کارخانه ها بدین صورت است که زباله ها بصورت متمرکز جمع آوری شده و در همانجا نهایی سازی صورت گیرد.
معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره سرانه تولید زباله در شهر تهران اظهار داشت: از نظر سرانه تولید پسماند، نزدیک به میانگین جهانی هستیم. سرانه تولید زباله برای هر نفر در شهر تهران ۷۴۵ گرم است. البته در مناطق شمالی تا ۱۵ گرم بالاتر و در مناطق جنوبی تا ۱۵ گرم پایین تر است. این اعداد در حالی است که متوسط تولید زباله در جهان حدود ۷۵۰ گرم است.
وی درباره روند بازیافت زباله های شهر تهران نیز اظهار نمود: بصورت روزانه، ۶۵۰۰ تن زباله در شهر تهران تولید می شود که از این مقدار، حدود ۷۰۰-۸۰۰ تن تفکیک در مبدأ شده و حدود ۵۵۰۰ تن وارد مجتمع آرادکوه می شود. این زباله ها وارد خطوط پردازش مکانیکی می شوند، در صورتیکه ظرفیت این خط پردازش حدود ۷۵۰۰ تن است. در نهایت، زباله ها تبدیل به ۳ بخش می شوند؛ مواد قابل بازیافت که باردیگر به چرخه صنعت برمی گردد، پسماند تَر که وارد پروسه کمپوست سازی می شود و پسماند رد شده که ارزش اقتصادی نداشته، اما دارای ارزش حرارتی بوده و می توان از آن بازیافت انرژی کرد. جالب است بدانید حدود ۲۰۰ تن از آن در زباله سوز آرادکوه تبدیل به برق شده و ۳ مگاوات ساعت برق تولید می شود. مابقی نیز دفن می شود اما در تلاشیم یک زباله سوز جدید با ظرفیت ۱۱۰۰ تن در مجتمع آبعلی راه اندازی شود که در مرحله عقد قرارداد است.
حیدریان با حضور در برنامه «ایران شهر» تلویزیون، درباره تفکیک زباله در مبدأ توسط مردم اظهار داشت: در چند مقطع زمانی و بصورت موردی در بعضی از مناطق شهر تهران، این کار را انجام دادیم تا بازخورد بگیریم، اما متاسفانه مردم مشارکت قابل توجهی نداشتند. البته این کار نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است اما جهش قابل توجهی در قیمت خرید مواد بازیافتی در غرفه ها داشتیم تا انگیزه بیشتری برای اجرای این کار توسط مردم ایجاد شود. پیمانکاران نیز موظفند که زیرساخت های این کار را در مجتمع ها و مراکز مختلف ایجاد کنند.
حیدریان با اشاره به خشک شدن دریاچه شیرابه زباله در جنوب تهران اظهار داشت: در اواسط دهه ۱۳۸۰، کل زباله ها دفن می شد، اما آرام آرام خطوط پردازش را برای جداسازی اجزای زباله ایجاد کردیم. بخش تَر زباله که رطوبت بالایی دارد، تولیدکننده اصلی شیرابه است. قبلاً که زباله ها دفن می شد، شیرابه راه می افتاد اما حالا که کمپوست می شود، رطوبت جذب شده و در صورت دفن، تولید شیرابه نمی نماید. باید اعلام کنم خوشبختانه دریاچه شیرابه به وسعت ۱۸ هزار هکتار و عمق ۲ متر که در طول سالیان دراز تشکیل شده بود، کاملا خشک شده است. برای خشک کردن آن که طی ۲ سال انجام شد، روش های مختلفی را به کار گرفتیم که از آن جمله می توان به راه اندازی تصفیه خانه شیرابه در مجتمع آرادکوه اشاره نمود.
او در آخر درباره تبدیل زباله به کمپوست اظهار نمود: روند کار اینگونه است که کل زباله ها تحویل یک پیمانکار می شود؛ ۵۰ درصد آن، زباله تَر است که وارد پروسه کمپوست سازی می شود. البته با افزایش قیمت کودهای شیمیایی، بازار خرید کمپوست بهتر شده است.




منبع:

1401/04/11
15:36:56
5.0 / 5
459
تگهای خبر: آب , آموزش , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی