مدیرعامل شركت آب منطقه ای اصفهان:

حدود 12 میلیون مترمکعب آب به تالاب گاوخونی رسید

حدود 12 میلیون مترمکعب آب به تالاب گاوخونی رسید به گزارش حیوان خانگی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان اظهار داشت: از یکم اسفندماه تا حالا حدود 12 میلیون مترمکعب آب موجود در رودخانه زاینده رود به سمت تالاب گاوخونی جریان یافته است.



به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، حسن ساسانی قبل از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به هدایت سیلاب روزهای پایانی بهمن ماه امسال به سمت تالاب گاوخونی، گفت: با توجه به این که بهمن ماه مقرر شده بود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان ۲۱ بهمن ماه از سد زاینده رود آب رهاسازی شود، زمان بازگشایی آب با بارش های مطلوب مصادف شد که به توزیع آب بهتر به اراضی شرق اصفهان به مدت ۱۰ روز کمک کرد.
وی افزود: همکاران ما تلاش کردند که مازاد این آب تماماً به سمت گاوخونی هدایت شود و بدین جهت از یکم اسفند ماه تا حالا تمام آبی که در بستر زاینده رود موجود است به سمت تالاب جاری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان اشاره کرد: از یکم اسفندماه تا حالا بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون مترمکعب آب به سمت تالاب گاوخونی جریان یافته است.
ساسانی با اشاره به این که در زمینه رودشت از این آب برداشت بدون مجوز صورت می گرفت، افزود: با همکاری دستگاه قضا و اداره کل محیط زیست اصفهان از برداشت بدون مجوز جلوگیری شد و این آورد میان حوضه ای کماکان ادامه دارد و آرزو داریم با بارش های فروردین ماه بتوانیم حجم آب بیشتری به سمت گاوخونی رهاسازی شود.
وی اشاره کرد: از تاریخ یک اسفند شبکه های آبیاری کشاورزی بسته شده و هر چه آب در رودخانه وجود دارد به سمت تالاب در جریان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با تأکید بر این که آب موجود در رودخانه را کنترل نماییم و بخش عمده آن آورد میان حوضه ای است، اظهار داشت: برنامه جدول منابع و مصارف بزودی ابلاغ و برمبنای آن سهم هر بخش مشخص خواهد شد؛ پیش بینی می شود سال آبی فعلی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آورد رودخانه باشد که برمبنای آن سهم کشاورزان غرب و شرق اصفهان و سایر بخش ها تعیین خواهد شد.
ساسانی اضافه کرد: آنچه که آورد میان حوضه است و آنچه که در جدول منابع و مصارف برای محیط زیست پیش بینی می شود، تلاش داریم تمام آنرا به سمت تالاب گاوخونی هدایت نماییم.
بازگشایی زاینده رود در فروردین ماه ارتباط مستقیم با بارش ها دارد
وی درباب زمان بازگشایی آب برای نوبت دوم کشت پاییزه در فروردین ماه، اشاره کرد: رهاسازی نوبت دوم آب برای کشت غله شرق اصفهان رابطه مستقیم با بارش ها دارد، اگر ابتدایی فروردین بارندگی داشته باشیم احتمال دارد آب دیرتر باز شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان اشاره کرد: تلاش می نماییم این جریان آب موجود در رودخانه زاینده رود را در فروردین و ایام نوروز حفظ نماییم.
ساسانی درباب خط انتقال آب خرسان، اظهار داشت: این خط انتقال آب آشامیدنی برای کرمان یزد و اصفهان بوده و جزو مصوبات وزارت نیرو است. کارفرما شرکت آب نیرو است و مقدمات ساخت سد خرسان در حال انجام می باشد.
وی ظرفیت سد درحال راه اندازی خرسان را ۲.۷ میلیارد مترمکعب عنوان نمود و اظهار داشت: سد خرسان پاسخگوی اختصاص های وزارت نیرو برای این سه استان در زمینه شرب است.
بهره برداری از سد سرداب تا مهرماه ۱۴۰۲
ساسانی همین طور با اشاره به این که راه اندازی سد سرداب فریدونشهر ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اشاره کرد: با تامین اعتبار لازم پیش بینی می شود مهرماه ۱۴۰۲ این سد قابلیت آبگیری خواهد داشت که ظرفیت آن ۴۲ میلیون مترمکعب بوده و برای شرب است.
وی با اعلان اینکه سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ برای کمبود آب آشامیدنی با جدیت در حال انجام می باشد، اظهار داشت: خرداد ماه آتی فاز اضطرار آن وارد مدار شود که قسمتی از کمبود آب اصفهان را جبران کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به این که طرح انتقال آب بهشت آباد سال ۱۳۹۳ به شرکت آب نیروی ایران واگذار شد، اشاره کرد: ۲۵۰ میلیون مترمکعب در این طرح برای شرب اصفهان پیش بینی شده و این پروژه حذف نشده است. در این دولت به جدی پیگیر این پروژه هستیم تلاش داریم مجوز لازم را برای ادامه کار داشته باشیم.
ساسانی با اشاره به این که از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری برای آبفا مبالغی برای سامانه دوم و برای بخش تامین آب آشامیدنی اصفهان دریافت کردیم، اضافه کرد: این اعتبار سه ساله بیش از چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که مبلغی از آن در تعهدات دولت بوده و یک هزار و۵۰۰ میلیارد از محل تهاتر نفت و هزار میلیارد تومان از محل فروش املاک آب منطقه ای خواهد بود که امید است بتوان تا اواسط اردیبهشت به مزایده گذاشته شود.
وی افزود: تا حالا ۳۰۰ میلیارد تومان پول نقد از محل مصوبات سفر برای سامانه دوم آبرسانی اصفهان دریافت شده است.
حجم سد زاینده رود به ۳۰۸ میلیون مترمکعب رسید
ساسانی به آخرین وضعیت سد زاینده رود اشاره نمود و اظهار داشت: حجم امروز سد زاینده رود ۳۰۸ میلیون مترمکعب است در صورتیکه حجم این سد در زمان مشابه سال قبل ۲۳۸ میلیون مترمکعب و متوسط بلند ۶۸۸ میلیون مترمکعب بوده است.
وی افزود: میانگین بارش ها در چلگرد سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود یکهزار و ۲۷۰ میلیمتر بوده در صورتیکه زمان مشابه سال قبل یک هزار و ۱۱۳ میلیمتر و در طولانی مدت تا امروز یک هزار و ۳۳ میلیمتر بوده است و باتوجه به بارش هایی که در فروردین و اردیبهشت ماه در پیش داریم امید اس شرایط مناسبی برای تامین نیاز آبی دی نفعان حوضه زاینده رود داشته باشیم.


منبع:

1401/12/25
12:35:25
5.0 / 5
295
تگهای خبر: آب , باد , دستگاه , رودخانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی