عضو هیات علمی دانشگاه هامبورگ خبر داد:

ارتفاع آب خلیج فارس یك و نیم متر افزایش می یابد

ارتفاع آب خلیج فارس یك و نیم متر افزایش می یابد حیوان خانگی: تهران- عضو هیات علمی دانشگاه هامبورگ اظهار داشت: پیش بینی ها نشان داده است ارتفاع آب خلیج فارس تا سال 2300 میلادی حدود یك و نیم متر افزایش می یابد.


حسین مشایخ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: بر مبنای نتایج برخی مطالعات اقلیمی، افزایش سطح آب دریاها اجتناب ناپذیر است و سناریوهای مختلف اقلیمی مقادیر متفاوتی را برای آن پیش بینی كرده اند.
وی اظهار نمود: بعنوان نمونه طبق سناریوی كه معتقد می باشد میانگین دمای كره زمین سه درجه سانتیگراد از زمان پیش از انقلاب صنعتی افزایش می یابد، بین 2 تا 4 متر سطح آب دریاها بالا خواهد آمد، در حالیكه محدودكردن گرم شدن زمین به 1.5 درجه به میزان قابل ملاحظه ای این سرعت را می كاهد كه در نتیجه آن 1.5 متر یا كمتر از آن افزایش سطح آب دریاها را تا سال 2300 خواهیم داشت.
مشایخ درمورد برخی نظرات دانشمندان در این خصوص اظهار داشت: برخی دانشمندان مخالف نظریه افزایش دمای كره زمین به علت افزایش غلظت دی اكسید كربن هستند و گرم شدن كره زمین را عامل افزایش میزان دی اكسید كربن در جو می دانند؛ بر مبنای این نظریه با افزایش دمای كره زمین، به دلایل مختلفی مانند افزایش فعالیت خورشید، ظرفیت اقیانوس ها برای نگه داشتن دی اكسید كربن پایین آمده و غلظت آن در جو زمین بالا خواهد رفت.
وی اظهار نمود: زمین میلیاردها سال در حال تغییر است اما مساله مهم این است كه آیا در مقابل این تغییر آماده هستیم؛ سناریوهای اقلیمی متفاوتی وجود دارد كه باید برای مقابله با هر كدام از آنها آماده باشیم.
مشایخ با اشاره به اینكه برآوردها در این زمینه متفاوت می باشد، اظهار داشت: تا چند سال پیش می گفتند مقرر است در 100 سال آینده، 30 سانتی متر سطح آب كل دنیا بالا بیاید اما اكنون در یك سناریوی دیگر می گویند احتمال دارد یك و نیم متر بالا بیاد. باید پرسید كه آیا برای این میزان بالا آمدن آب آماده هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه هامبورگ اظهار نمود: مطالعاتی درباره خلیج فارس انجام شده در خصوص اینكه اگر سازه بزرگی در تنگه هرمز تولید شود، چه تاثیری بر دینامیك بخش شمالی خلیج فارس خواهد گذاشت؛ زیرا این حوضه یك سیستم بسته انرژی است و اگر در جایی به آن فشار وارد شود نیرو در جای دیگری خارج می گردد.
مشایخ كه برای عرضه مقاله خود در همایش بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس به ایران آمده بود، تصریح كرد: مساله مهم این است كه باید با مطالعه و بررسی مشخص شود این نیرو از كجا خارج می گردد تا برای روبه رو شدن با آن آماده باشیم و این مساله فقط با استفاده از مطالعات دانشگاهی قابل حل خواهد بود.
وی به تاثیر تغییر اقلیم روی خلیج فارس اشاره نمود و اظهار داشت: طبیعت توانایی سازگاری با تغییرات را دارد؛ اگر عواملی غیر از تغییرات اقلیمی طبیعی كه بازه های 100 ساله به بالا دارند به آنها اضافه نكنیم طبیعت راه خویش را می یابد؛ در واقع زمین یك سیستم بی نقص است اما زمانی كه تاثیر بشر وارد می شود، باید آماده تغییرات جدی تر باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه هامبورگ اظهار داشت: از آنجائیكه خلیج فارس یك دریای نیمه بسته است و با استفاده از دریای عمان و اقیانوس هند با آب های دنیا ارتباط دارد، بالاآمدن سطح آب های دنیا، آب خلیج فارس را هم به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.
مشایخ به نتایج برخی مطالعات صورت گرفته در این زمینه اشاره نمود و اضافه كرد: مطالعه ای در خصوص وضعیت خلیج فارس پس از بالاآمدن سطح آب انجام شده است كه به راحتی قابل مدل سازی است؛ البته نمی توان با قطعیت پیش بینی نمود اما مطالعات نشان داده است كه در حوزه جزر و مد تغییرات دینامیكی اتفاق خواهد افتاد زیرا با بالاآمدن آب، توپوگرافی و عمق سنجی تغییر می كند.
وی ادامه داد: بر مبنای پیش بینی های صورت گرفته، به كل ارتفاع حوضچه خلیج فارس یك و نیم متر اضافه می شود؛ بعنوان نمونه نقطه ای كه عمق آب آن 20 متر بود، به 21.5 متر می رسد، این میزان افزایش در انرژی جزر و مدی كه از اقیانوس به خلیج فارس منتقل می شود، بسیار موثر است.
مشایخ تصریح كرد: با این افزایش ارتفاع، انرژی قابل ملاحظه ای به حوضچه خلیج فارس وارد می شود؛ فقط در تنگه هرمز كه میان ساحل جنوبی و شمالی آن حدود 50 كیلومتر فاصله است اگر این فاصله در یك و نیم ضرب شود یك سطح مقطع قابل توجهی به دست می آید و این میزان انرژی از اقیانوس به خلیج فارس اضافه می گردد.
وی با تاكید بر اینكه باید بررسی شود این میزان انرژی كدام مناطق را تحت تاثیر قرار می دهد، اضافه كرد: با انجام مطالعات گسترده باید سازه های بنادر را از هم اكنون برای 50 یا 100 سال آینده ایمن نماییم تا توان مقابله با این تغییر را داشته باشیم.
علمی 9014**1834


1397/01/10
16:30:38
5.0 / 5
2428
تگهای خبر: آب , اقلیم , اقیانوس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی