46 هزار هكتار از اراضی كشور مالچ پاشی می گردد

46 هزار هكتار از اراضی كشور مالچ پاشی می گردد حیوان خانگی: ایلام - مدیر ملی مقابله با گرد و غبار و معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور اظهار داشت: امسال كمیته ملی مبارزه با گرد و غبار 46 هزار هكتار تعهد مالچ پاشی را در مناطق بیابانی غبارخیز كشور در دستور كار دارد.


علی محمد طهماسبی بیرگانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار نمود: تثبیت اراضی بیابانی برای جلوگیری از تولید ریزگرد یكی از اولویت های اصلی كمیته ملی مبارزه با گرد و غبار است.
وی اضافه كرد: 25 تا 27 میلیون هكتار از اراضی كشور را عرصه های بیابانی و غبارخیز در معرض فرسایش بادی تشكیل داده اند و 22 استان درگیر پدیده گرد و غبار با منشا داخلی یا خارجی و یا 2 منشا هستند.
طهماسبی بیرگانی خاطرنشان كرد: با عنایت مقام معظم رهبری 150 میلیون دلار در بودجه سال 97 برای مبارزه با پدیده گرد و غبار در نظر گرفته شده است كه یك قسمت از این اعتبار برای استان های درگیر غبار و یك سهم دیگر هم به مسائل برق و فنی اختصاص می یابد تا مشكلی نظیر مشكل خوزستان بروز پیدا نكند.
وی اظهار داشت: برای تخصیص این اعتبار همه دستگاه های متربط برنامه ها و اقدام های خود در مورد گرد و غبار را به این كمیته ملی اعلام نموده اند و یك كمیته تخصصی هفته آینده بر مبنای برنامه های اعلام شده دستگاه ها برای بحث چگونگی تفكیك این هزینه تشكیل می گردد.
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار كشور و معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور اضافه كرد: اعتبارات صندوق ملی توسعه با عنایت به لزوم هایی كه وجود دارد بین دستگاه های در رابطه با پدیده گرد و غبار توسط سازمان برنامه و بودجه تقسیم بندی می گردد.
طهماسبی بیرگانی اظهار نمود: همینطور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در حال پیگیری دریافت اعتبارات ملی مبحث تثبیت اراضی بیابانی است كه هنوز رقم این اعتبارات نهایی نشده چون كه تخصیص این اعتبار منوط به تدوین و عرضه برنامه از جانب استان های درگیر با گرد و غبار است كه هنوز این استان ها برنامه های خویش را عرضه نداده اند.
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون برنامه تثبیت خاك اراضی بیابانی در دستور كار است كه این طرح تثبیت در گام اول در چند استان مهم غبارخیز شامل ایلام، سیستان و بلوچستان، خوزستان، كرمان و خراسان های رضوی و جنوبی اجرا می گردد.
وی اظهار نمود: این استان ها علاوه بر اینكه از غبار دیگر مناطق داخلی و خارجی تاثیر می پذیرند، بیابان های آنها بر دیگر استان ها هم تاثیر می گذارد و بیشترین فرایند گرد و غبار و فرسایش بادی را در اراضی خود دارند.
طهماسبی بیرگانی خاطرنشان كرد: برنامه های عمل تثبیت كه به صورت استانی و برپایه شرایط اقلیمی و جغرافیایی آن مناطق است كه علاوه بر به كارگیری شیوه های نوین از تجربیات، اطلاعات و مطالعات موجود هم برای فرایند تثبیت خاك استفاده و بكارگیری می گردد.
به گفته وی گام های بعدی پس از تثبیت عرضه برنامه های فرهنگی و آموزشی برای وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با رویكرد سلامت فردی و اجتماعی افراد جامعه و مدارس و توسعه تجهیزات پزشكی و هم میزان تاثیرگذاری گرد و غبار بر خطوط ناوگان حمل و نقل زمینی و هوایی است.
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار كشور و معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور به همراه معاوانان فنی ادارات كل منابع طبیعی كشور برای بازدید از جنگل های دست كاشت و نهالستان های ایلام و هم شركت در همایش و كارگروه الگوهای موفق جنگل كاری به ایلام سفر كردند.
7172/6119


1397/02/13
19:01:07
5.0 / 5
2283
تگهای خبر: آب , باد , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی