محیط زیست مازندران صعود به دماوند را متوقف كرد

محیط زیست مازندران صعود به دماوند را متوقف كرد حیوان خانگی: ساری - معاون فنی محیط زیست مازندران اظهار داشت: با دستور كارگروه ساماندهی دماوند، صعود به این قله تا اطلاع ثانوی متوقف گردید.


علی اكبر یداللهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: توقف صعود به دماوند تا راه اندازی سامانه ثبت نام ادامه خواهد داشت و با متخلفان هم طبق قانون برخورد می گردد.
وی افزود: با راه اندازی سامانه با دستور كارگروه ساماندهی دماوند، از صعود گروه های كوهنوردی آماتور به این اثر طبیعی بین المللی ممانعت می گردد.
یداللهی رها سازی زباله، فاضلاب انسانی و رعایت نكردن مسایل كوهنوردی را علت اصلی درخواست توقف كوهنوردی در قله دماوند از جانب محیط زیست و موافقت كارگروه ساماندهی قله دماوند بیان كرد.
معاون فنی محیط زیست مازندران، ساماندهی بحث زباله و فاضلاب انسانی كوهنوردان را دیگر شرایط برای از سر گیری كوهنوردی در قله دماوند دانست كه باید از جانب فدراسیون كوهنوردی پیگیری و اجرایی شود.
كارگروه ساماندهی قله دماوند 2 سال پیش از جانب محیط زیست مازندران با ریاست معاون عمرانی استانداری این استان تشكیل شد.

*** بی انضباطی كوهنوردان داخلی دماوند
معاون محیط زیست مازندران اظهار داشت: اغلب كوهنوردان داخلی با رعایت نكردن اصول كوهنوردی، به قله دماوند صدمه زدند و به جای صعود از یك مسیر، چهار راهی را برای این كار در قله تولید كردند كه گام در جهت تخریب این اثر طبیعی است.
یداللهی از دیگر گله مندی اش نسبت به كوهنوردان داخلی حضور در پای كوه با خودروهای شخصی دانست و تصریح كرد: این در حالیست كه طبق اصول فنی كوهنوردان باید حداقل حدود 5 تا 7 كیلومتری دامنه كوه را پیاده روی كنند.
وی عدم جمع آوری زباله و فاضلاب انسانی از جانب كوهنوردان داخلی را از دیگر شكواییه محیط زیست از آنها دانست و اظهار داشت: به علت سرمای حاكم در دماوند این زباله ها و فاضلاب انسانی برای چند ده سال بر سطح باقی می ماند كه می تواند اثر تخریبی بر جای بگذارد.
به گفته یداللهی تابحال حدود 500 نایلون زباله از كوهنوردان ایرانی از قله دماوند جمع آوری شد و همچنان مقادیر زیادی در میان راه صعود رها شده وجود دارد.

*** رهاسازی قاطر فدراسیون كوهنوردی در دماوند
معاون محیط زیست مازندران اظهار داشت: هم اكنون 70 راس قاطر فدراسیون كوهنوردی در دامنه قله رها سازی شدند كه از گیاهان دارویی دامنه قله بعنوان تغذیه استفاده می نمایند.
یداللهی تصریح كرد: به نظر می آید این قاطرها كه بیشتر برای حمل بار كوهنوردان به خصوص خارجی ها استفاده می شد باید از جانب فدراسیون ساماندهی شوند.

*** كارگروه ساماندهی دماوند
وی اضافه كرد: برای ساماندهی مشكل دماوند از 2 سال قبل كارگروه ساماندهی با مسوولیت معاون عمرانی استانداری مازندران تشكیل شد.
معاون محیط زیست مازندران تصریح كرد: با وجود دعوت چندین باره از فدراسیون كوهنوردی، هیچ نماینده ای از این فدراسیون كه بیشترین نقش را در بهره گیری از دماوند دارد در این كارگروه شركت نكرد.
یداللهی مهمترین اهداف كارگروه دماوند را ساماندهی صعود و جلوگیری از صعود آماتورها به قله دماوند اعلام نموده است.
فدراسیون كوهنوردی در پیامی نسبت به توقف صعود به قله دماوند از جانب كارگروه ساماندهی اعتراض كرد.
دماوند، بلندترین كوه ایران و بلندترین قله آتشفشانی آسیاست. این كوه در بخش مركزی رشته كوه البرز در جنوب دریای خزر جای دارد و در تقسیمات كشوری، در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران واقع است.
6982/1899


1397/07/05
18:48:14
5.0 / 5
2328
تگهای خبر: محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی