در گزارش حیوان خانگی مطرح شد:

ترویج مهار پسماندهای غیرقابل بازیافت با جمع آوری آجرهای پلاستیكی

ترویج مهار پسماندهای غیرقابل بازیافت با جمع آوری آجرهای پلاستیكی به گزارش حیوان خانگی فعال محیط زیستی اظهار داشت: با ترویج فرهنگ جمع آوری آكوبریك یا همان آجرهای پلاستیكی می توانیم پسماند و زباله های غیر قابل بازیافت را مهار نماییم.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها- مریم ساحلی: «صفورا غله زاری» چهره ای شناخته شده در عرصه بازیافت پسماند گیلان است. وی از اولین کسانی بود که در شهر انزلی به پویش جمع آوری درب های پلاستیکی بطری و تهیه ویلچر برای نیازمندان از درآمد حاصل از آن پیوست و در ادامه کار با همکاری دوستان مشتاق محیط زیست خود به جمع آوری کاغذهای باطله و تهیه کتاب و ایجاد کتابخانه های کوچک در اماکن عمومی پرداخت.
اما الان این معلم بازنشسته قدم به میدان مهار پسماندهای غیر قابل بازیافت در چارچوب ترویج مفهوم اکوبریک و تعریف کاربردهای آن نهاده است.

اکوبریک چیست؟
غله زاری در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح مفهوم اکوبریک پرداخت و اظهار داشت: اکوبریک یا آجر پلاستیکی هم اکنون بهترین روش برای مهار پسماندهای غیر قابل بازیافتی است که معمولاً در صنعت بسته بندی از آن استفاده می شود.
وی با اعلان اینکه این دسته از پسماندها قابلیت تبدیل شدن به خاک را ندارند و در پروسه بازیافت برای آنها فکری نشده است، اضافه کرد: چنین پسماندهایی در نهایت چه در صورتیکه با زباله های تر آمیخته و دپو شده و چه زمانی که به پیمانکار پسماند خشک سپرده شود، سرانجام در طبیعت رها و چون وزن کمی دارند با اندکی جریان هوا، پراکنده شده و سرگردان در طبیعت پخش می شود.
غله زاری در ادامه با اشاره به اینکه بهترین پیشنهاد، فشرده و کم حجم کردن این نوع از پسماند در بطری های پلاستیکی است، اظهار داشت: بطور متوسط در هر بطری نیم لیتری آب معدنی چیزی حدود بیش از ۱۰۰ گرم ریجکت می توان جا داد.
وی افزود: بااینکه این کار چاره اصلی این مشکل نیست اما شاید بتوانیم تا حدی این پدیده را مهار کرده و از آن یک فرصت بسازیم. در واقع می توان با طرح های ابتکاری این اکوبریک ها را وارد زندگی کرد.

حذف زیبای پسماند توسط بانوی گیلانی
غله زاری در ادامه به بکار بردن آنچه که پسماند شمرده می شود در تولید محصولات کاربردی جدید بعنوان یک اقدام باارزش و فعالیت «نسرین گذر آبادی» در انزلی دراین زمینه اشاره نمود و اظهار داشت: این بانوی هنرمند، خلاق و دغدغه مند محیط زیست سال ها است که در منزل خود با بهره گیری از کارتن های محکم و بطری های محکم پلاستیکی دور ریز کالاهایی نظیر انواع پاف، تخت، صندوق و حتی میز ساخته و محصولات خودرا بوسیله دوستان و آشنایان به فروش می رساند.
وی با اشاره به اینکه گذرآبادی با افزایش تقاضا برای این محصولات به فکر تهیه یک مکانی برای بسط کار و آموزش این هنر به علاقمندان افتاد، بیان کرد: کمک به محیط زیست و کاهش زباله در طبیعت؛ بازیابی پلاستیک پیش از بازیافت و ایجاد اشتغال جوانان علاقمند از مهم ترین اهدافی این کار است.
غله زاری با اعلان اینکه در همین راستا در سال ۹۸ در اولین گام فعالیت خودرا با آموزش شش نفر در مکانی که به وسیله یکی از آشنایان در اختیار ما قرار داده شد آغاز کردیم، اضافه کرد: ما به دنبال بهره گیری از این شش نفر پس از ارائه آموزش ها در تولید بودیم که به سبب مشغله کاری تنها دو نفر با ما همراه شدند.
وی با اشاره به اینکه به دلایلی مجبور به تخلیه مکان شده و از آن زمان به دنبال جذب حمایت مسئولان شدیم، افزود: چندین بار تا مرز موفقیت رفتیم اما نشد و اجبارا باردیگر کارمان را در منزل خانم گذر آبادی با سختی و محدودیت ادامه دادیم.
غله زاری با اعلان اینکه البته یک دفعه دیگر نیز مکانی در اختیار ما قرار داده شد اما ما همچنان دغدغه یک مکان مناسب برای کارگاه را داریم، اضافه کرد: نداشتن یک مکان مناسب سبب شده تا نتوانیم میزبان جوانان مشتاق فعالیت دراین زمینه باشیم.

تشویق مردم به ساخت اکوبریک
غله زاری با دعوت از مردم انزلی برای ساخت آجرهای پلاستیکی، اظهار نمود: برای بازاریابی و فروش محصولات تولید شده نیز با مشورت با اهالی فن به سمت معرفی کالاهای تولید شده و برای جلب مشتری تخفیف های دارای ارزش محیط زیستی در نظر بگیریم.
وی با اعلان اینکه به همین دلیل استفاده از اکوبریک بهترین چاره بود، اضافه کرد: با تحویل ۱۰ بطری نیم لیتری فشرده از پسماندهای غیر قابل بازیافت بطور متوسط یک کیلو پسماند را از طبیعت حذف و ۱۰ درصد تخفیف برای کالاهایی در نظر می گیریم که مبنای آنها از مواد بازیافتی (بطری و کارتن) است.
غله زاری اضافه کرد: جهت استفاده از آجرهای پلاستیکی فعلاً برنامه مشخصی نداریم اما امیدواریم پس از آن که تعداد آجرهای پلاستیکی جمع آوری شده افزایش یافت با آنها در صورت موافقت شهرداری، دکه ای برای کارهای محیط زیستی در یکی از پارک ها بسازیم.
این بانوی سبز اندیش در ادامه یک دفعه دیگر بر اهمیت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله در خانواده ها و توجه بیشتر متولیان ذی ربط به مدیریت مناسب پسماند تاکید نمود.


منبع:

1399/06/15
14:25:36
5.0 / 5
1599
تگهای خبر: آب , آموزش , باد , پارك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی