شهردار تهران تاكید كرد

نوسازی و تجهیز ناوگان اتوبوسرانی و مترو از برنامه های شهرداری در حوزه محیط زیست

نوسازی و تجهیز ناوگان اتوبوسرانی و مترو از برنامه های شهرداری در حوزه محیط زیست شهردار تهران اظهار داشت: نوسازی و تجهیز ناوگان اتوبوسرانی و مترو از مهم ترین برنامه های شهرداری در حوزه محیط زیست است.


به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، پیروز حناچی در مراسم شروع به کار رویداد کلیماتون که به شکل مجازی برگزار شد، اظهار داشت: هرچند تابحال ابعاد اخطار دهنده آلودگی های محیط زیستی اجتماعی و اقتصادی بوده، اما کم کم با نگاه جهانی این معضل ابعاد امنیتی بر زندگی مردم پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه در یک قرن اخیر توسعه لجام گسیخته شهرها در دنیا مشکلات عدیده زیست محیطی ایجاد کرده، افزود: بارگذاری بیشتر از ظرفیت اکولوژیک در شهرها، انتشار آلودگی های مختلف محیط زیستی مانند آلودگی هوا، آب، خاک و صدا، معضل پسماندها به خصوص پسماندهای پلاستیکی، تولید گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین بیشتر از همه پایداری حیات شهرها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی یکی از مهم ترین مؤلفه های شهرهای زیست پذیر را توجه به مبحث تاب آوری در مقابل تغییر اقلیم و افزایش ظرفیت انطباق شهرها با این پدیده دانست و اضافه کرد: این مورد در شهر تهران به وضوح قابل رویت است و حس می شود. به وجود آمدن جزایر گرمایی در کلانشهرها ناشی از این معضلات است.
شهردار تهران افزود: نکته قابل توجه این است که کشور ما به سبب قرار گرفتن روی کمربند خشک کره زمین، از دیرباز دارای تجربیات خوبی در زمینه تاب آوری و انطباق با شرایط اقلیمی بوده و همواره مبحث کمبود آب از ۵۰۰ سال پیش از میلاد در کتیبه های بیستون هم به آن اشاره شده و این معضل تاریخی در این سرزمین بوده و نیاکان ما با راهکارهای خلاق برای خروج از این مشکل راه هایی را در نظر گرفته بودند. در واقع می توان گفت شهرهای قدیمی ایران عملکردی کاملاً اکولوژیک و تاب آور داشته اند.
حناچی، کشاورزی و فضای سبز سازگار با اقلیم و بهره گیری از قنات ها، بادگیرها، زیرزمین ها و معماری مطابق با شرایط اقلیمی را مبین توجه خاص نیاکان ما به انطباق و سازگاری با خصوصیت های سرزمین ایران معرفی نمود و اضافه کرد: شهرهای قدیمی ایران عملکردی تاب آور و اکولوژیک داشتند. آموزه های پس از اسلام هم بر این تاثیرات دامن زده و فضای نو را ایجاد کرده است. معماری ایرانی در طول هزاران سال از حیات خود، نگاه هوشمندانه ای به طبیعت پیرامونی منطقه و فرامنطقه به آن چیزی که معروفیم معماری دورانی است داشته که به صورت کامل این انطباق را به نمایش بگذارد.
وی با اعلان اینکه این نگاه طی یک سده قبل مورد غفلت قرار گرفته است و امروز شهر تهران و اغلب کلان شهرهای ایران با مسائل مختلف محیط زیستی روبه روست، اضافه کرد: همه آنچه در یک قرن اخیر در تهران اتفاق افتاده است، باعث شکل گیری کلان شهری با تراکم و تمرکز زیاد شده است، به نحوی که الان شهر تهران در کانون یک منطقه کلان شهری با وسعتی بالغ بر ۷۰۰ کلیومتر مربع قرار گرفته ایم که حوزه آن به ۱۶ هزار کیلومترمربع بر می گردد.
وی تصریح کرد: کثرت خودرو ها، افزایش مصرف سوخت های فسیلی در بخش های ساختمان، حمل و نقل و صنعت، انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی هوا و افزایش جزایر حرارتی در شهر باعث شده است که پایتخت را در راه گرم شدن و درنتیجه تشدید این مشکل پیش ببرد. از این رو توجه به مبحث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سازگاری و انطباق با شرایط پیش رو یک لزوم اجتناب ناپذیر است و ما ناچاریم که به این سمت حرکت نماییم.
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود در آغاز مراسم رویداد کلیماتون ۲۰۲۰ با اعلان اینکه هم اکنون بیماری کووید ۱۹ کشورهای جهان را با چالش جدی مواجه کرده است و تغییرات اقلیمی چالش بزرگتری را در پیش روی جهان قرار داده است، اظهار داشت: مساله ای که بار دیگر حیات کل جامعه بشری را تهدید می کند، ولی به واسطه عوارض تدریجی و بلندمدت آن در مقایسه با تأثیرات سریع بیماری کرونا، تبعات و نتایج آن همچنان برای بخش اعظمی از سیاست گذاران و مردم نادیده گرفته می شود و این غفلت می تواند بقای انسان ها را در کره زمین تحت تاثیر قرار دهد.
شهردار تهران ذوب شدن یخ ها، بالا آمدن سطح آب دریاها، وقوع توفان های مخرب، افزایش سیلاب ها، خشک سالی ها و آتش سوزی ها را نشانه هایی از واکنش طبیعت به تغییرات اقلیمی انسان ساخت عنوان و بیان نمود: در گذار از بحران این بیماری همه گیر ویروسی، آنچه باید عمیقاً درک کرد این است که همه ما در سیستمی همبسته و وابسته با یکدیگر زندگی می نماییم و انتشار گازهای گلخانه ای، تولید آلاینده ها، از دست رفتن تنوع زیستی و اساساً هرگونه اقدام مخرب در طبیعت و محیط زیست می تواند در گستره ای وسیع تر حیات جمعی همه انسان ها را تحت تاثیر قرار دهد. بیماری کرونا این نکته را به همه ما نشان داد که ما سرنشینان یک کشتی هستیم.
وی اهمیت برنامه ریزی و سیاست گذاری شهرها با هدف تاب آوری در مقابل تغییرات اقلیمی با استفاده و به کارگیری ایده های نوآورانه، خلاقانه و کاربردی از طرف اقشار مختلف جامعه بخصوص نسل جوان کشور را هدف اصلی رویداد بین المللی کلیماتون دانست و اظهار داشت: این رویداد می تواند زمینه ای برای جهانی فکر کردن و محلی عمل کردن را فراهم کند؛ چونکه برای فائق آمدن و مقابله با اثرات تغییر اقلیم احتیاج به اقدامی همگانی با مسئولیت مشترک اما متفاوت در نقاط مختلف کره زمین است.
شهردار تهران ابراز امیدواری کرد که کلیماتون تهران ۲۰۲۰ بعنوان یک برنامه شهر محور بتواند با حضور همه ذی نفعان، مسیر روشنی را برای ایده پردازی و تفکر گروهی، تعامل و ایجاد اقدام های مشترک فراهم آورد و فرصتی برای شهرها و شهروندان برای خلق ایده های محلی با هدف رفع چالش های محیط زیست فراهم آورد تا بتوان با تغییر در نگرش و ترسیم نگاهی نو به شهرها، شهرهایی تاب آورتر و زیست پذیرتر برای نسل آینده و فرزندان این مرزوبوم به ارمغان گذاشته شود. در واقع باید شهری که تحویل می گیریم را بهتر به نسل های آینده تحویل دهیم.
وی درباره اقداماتی که شهرداری تهران برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در دستور اجرا دارد، اظهار داشت: استحصال این گازها و تبدیل آنها به انرژی یکی از برنامه هایی است که در حوزه پسماند آنرا تعقیب می نماییم. استفاده و جایگزینی از انرژی های نو، توسعه فضای سبز که تأثیر زیادی بر کاهش گازهای گلخانه ای و آلودگی هوا دارد، نوسازی سامانه های حمل و نقل عمومی، برنامه ریزی کاربری زمین، آموزش شهروندان و هوشمندسازی شهر که یکی از برنامه های اصلی این دوره است که با عنایت به شرایط کرونا با سرعت بیشتری در حال تعقیب است، بهبود دسترسی شهروندان به اطلاعات و رعایت اصول شفاف سازی و مردم سالاری بعنوان ضمانت های اجرایی از مهم ترین اقدامات شهرداری در این حوزه می باشد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه تلاش ویژه ای برای حل مشکل خودرو های برقی در شهر تهران در کلاس های مختلف شروع شده است، بیان نمود: استفاده از اسکوترها و موتورهای سنگین برقی و همینطور در نهایت نوسازی و تجهیز ناوگان اتوبوسرانی و مترو از مهم ترین برنامه های شهرداری تهران در حوزه محیط زیست هستند.
وی با اعلان اینکه نمی توانیم با تقلید ناآگاهانه از الگوهای توسعه غیربومی و عدم توجه به خصوصیت های طبیعی خودمان و توسعه بی رویه خارج از توان اکولوژیک منطقه و ضایع کردن منابع طبیعی و محیط زیست شهرهایمان را پایدار نگه داریم، افزود: خیلی از مفاهیمی که اشاره کردم در تاریخ سنت ما وجود دارد و امروزه بعنوان روش های جدید در حال تعقیب هستند. در واقع باید با نو کردن نگاه ها مشکلات مان را حل نماییم.



1399/09/10
15:58:32
5.0 / 5
1225
تگهای خبر: آب , آلاینده , آلودگی , آموزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی