راز کشت قهوه بهتر چیست؟

راز کشت قهوه بهتر چیست؟ حیوان خانگی: خراسان رضوی یک تحقیق جدید پیشگامانه نشان میدهد دانه های قهوه زمانی بزرگتر و فراوان تر می شود که پرندگان و زنبورها برای محافظت و گرده افشانی گیاهان قهوه با هم متحد شوند.



به گزارش یورکالرت، بدون کمک های این موجودات بالدار که برخی هزاران مایل سفر می کنند، کشاورزان قهوه با کاهش ۲۵ درصدی محصول مواجه می شوند؛ آن هم یک کاهش حدود ۱۰۶۶ دلاری در هر هکتار قهوه. این مساله برای صنعت ۲۶ میلیارد دلاری قهوه مهمست چونکه مصرف کنندگان، کشاورزان و شرکت های زیادی برای نیروی کار صبحگاهی خود به تلاش بی مزد طبیعت وابسته هستند اما نتایج این تحقیق نتایج گسترده تری دارد.

تحقیق پیش رو نخستین تحقیقی است که با بهره گیری از آزمایش های واقعی در ۳۰ مزرعه قهوه انجام شده و نشان میدهد مشارکت طبیعت در این مورد، گرده افشانی زنبور عسل و کنترل آفات توسط پرندگان تاثیر بیشتری از مشارکت جداگانه آنها دارد.

آلخاندرا مارتینز سالیناس، محقق اصلی مرکز تحقیقات و آموزش عالی کشاورزی گرمسیری(CATIE)، در این خصوص می گوید: تا حالا پژوهشگران بطور معمول مزایای طبیعت را جداگانه محاسبه و سپس بسادگی آنرا جمع آوری می کردند اما طبیعت یک سیستم تعاملی است پر از هم افزایی و مبادلات مهم. ما اهمیت زیست محیطی و اقتصادی این تعاملات را در یکی از نخستین آزمایش ها در مقیاس های واقعی در مزارع حقیقی نشان می دهیم.

تیلور ریکتس از موسسه محیط زیست گاند در دانشگاه ورمونت آمریکا نیز بیان می کند: این نتایج نشان میدهد ارزیابی های گذشته خدمات زیست محیطی فردی همچون کوشش های بزرگ جهانی مانند بستر علمی سیاسی بین دولتی در حوزه تنوع زیستی و خدمات اکوسیستمی(IPBES) ممکنست در حقیقت مزایایی را که تنوع زیستی برای کشاورزی و رفاه انسان ارائه می کند، دست کم بگیرد. این تعاملات مثبت به این معناست که خدمات اکوسیستم در کنار هم ارزش بیشتری دارد تا بصورت جداگانه.

برای این آزمایش پژوهشگران از آمریکای لاتین و ایالات متحده گیاهان قهوه را در ۳۰ مزرعه دستکاری کردند با تلفیقی از تورهای بزرگ و کیسه های توری کوچک. آنها پرندگان و زنبورها را بیرون نگاه داشتند. آنان چهار طرح کلیدی را آزمایش کردند؛ فعالیت پرنده به تنهایی(کنترل آفات)، فعالیت زنبورها به تنهایی(گرده افشانی)، عدم فعالیت پرنده و زنبور عسل و در نهایت یک محیط طبیعی که در آن زنبورها و پرندگان در گرده افشانی و خوردن حشراتی مانند حشره دانه قهوه که یکی از مضرترین آفات در تولید قهوه در سراسر جهان است، آزاد بودند.

نتایج این تحقیق نشان میدهد اثرات مثبت رفتار ترکیبی پرندگان و زنبورها بر تشکیل، وزن و یکنواختی میوه بعنوان عوامل کلیدی در کیفیت و قیمت آن بیشتر از تاثیرات جداگانه آن بود. در حقیقت بدون پرندگان و زنبورها متوسط محصول حدود ۲۵ درصد کم شد که ارزش آن حدود ۱۰۶۶ دلار در هکتار است.

ناتالیا آریستیزابال، دانشجوی دکتری در موسسه گاند محیط زیست و دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی روبنشتاین، می گوید: یکی از دلیلهای مهمی که ما میزان این مشارکت ها را می سنجیم، کمک به حفاظت و نگهداری از گونه هایی است که به آن وابسته هستیم و گاهی اوقات اهمیت آنرا نمی دانیم. پرندگان، زنبورها و میلیونها گونه دیگر از زندگی و معیشت ما حمایت می کنند اما با تهدیداتی مانند تخریب زیستگاه و تغییرات آب و هوایی مواجهند.

یکی از شگفت انگیزترین جنبه های این تحقیق این بود که خیلی از پرندگانی که کنترل آفات را برای گیاهان قهوه در کاستاریکا فراهم می کردند، هزاران مایل از کانادا و ایالات متحده مهاجرت کرده بودند، همچون ورمونت؛ جایی که گروه تحقیقاتی دانشگاه ورمونت در آن مستقر است.

این گروه همین طور درحال مطالعه چگونگی تاثیر تغییر مناظر مزرعه بر توانایی پرندگان و زنبورها در ارائه مزایای تولید قهوه است. آنان توسط خدمات ماهی و حیات وحش ایالات متحده بوسیله قانون صیانت از پرندگان مهاجر نوگرمسیری پشتیبانی می شوند.

یافته های این تحقیق در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار یافته است.





منبع:

1401/01/17
09:07:29
5.0 / 5
466
تگهای خبر: آب , آموزش , باد , پرندگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی