در گزارش حیوان خانگی مطرح شد؛

بررسی تاثیر طرح های آبخیزداری بالادست زاینده رود بر آورد رودخانه

بررسی تاثیر طرح های آبخیزداری بالادست زاینده رود بر آورد رودخانه به گزارش حیوان خانگی، مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان اظهار داشت: تحقیق و بررسی اثرات اجرای طرح های آبخیزداری در بالادست حوضه زاینده رود بر آورد این رودخانه ازطریق یک مشاور ملی انجام می شود.



محمدعلی کاظمی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در پیوند با مصوبات قرارگاه آب استان و وظایفی که معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان محول کرد، دهم مهرماه جلسه ای با حضور مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی کشور و مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری درمورد اثرات اجرای طرح های آبخیزداری در بالادست حوضه آبخیز زاینده رود بر آورد رودخانه و نیز اثربخشی اجرای پروژه ها اجرا شد.
وی با اعلان اینکه با حمایت سازمان منابع طبیعی کشور یک مشاور ملی برای تحقق و بررسی طرح های آبخیزداری در حوضه زاینده رود، انتخاب شده است، اشاره کرد: مشاور نتایج اجرای پروژه ها و مسائل و ابهاماتی که درباره ی این طرح ها برای اصناف و بخش های مختلف وجود دارد و همین طور میزان اثر بخشی پروژه ها را بر آورد رودخانه بررسی می کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان افزود: مشاور در جلسه روز یکشنبه مسائل و اهدافی که در طرح پژوهشی دنبال می کند، ارائه داد و نقطه نظرات دو استان را شنید؛ قرار شد که مراحل مطالعات با هماهنگی دو استان صورت گیرد.
کاظمی با اشاره به این که پروژه های آبخیزداری به سه شیوه بیولوژیک (مانند نهال کاری)، بیومکانیک و مکانیک (احداث بندها) به انجام می رسد، اظهار داشت: تعدادی از طرح های آبخیزداری فقط برای مسیل های کوچک و مسیل هایی که احتمال وقوع سیل وجود دارد و بندهای کوچک سنگی- ملاتی با ارتفاع دو متری بر روی آنها راه اندازی می شود که سرعت سیلاب را کاهش داده و از فرسایش خاک پیشگیری کند.
وی اضافه کرد: یک سری از بندهای آبخیزداری با هدف پخش سیلاب و نگهداشت آب ایجاد می شود که سدهای خاکی بوده و ممکنست حجم آبی پشت آنها جمع شود اما باید توجه داشت اهداف آبخیزداری نگهداشت و حبس آب نیست.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان اشاره کرد: آب و سیلاب در پس این بندهای خاکی کنترل می شود و خروش سیل که ممکنست در بازه زمانی یک ساعت خسارت وارد کند با کنترل این بندها در مدت بیست روز تا یک ماه به مرور تخلیه شده و در راه رود یا مسیل جریان می یابد؛ بدین جهت بندهای پخش سیلاب نه فقط مانع خسارت زایی سیل می شوند بلکه به نفوذ پذیری و تغذیه منابع آب زیرزمینی کمک می کنند.
بندهای آبخیزداری بالادست زاینده رود با هدف کنترل رسوب اجرا شد
کاظمی با اعلان اینکه طرح های آبخیزداری در بالادست حوضه زاینده رود، بندهای رسوبگیر است و عمده پروژه ها آبگیر نیست، اظهار داشت: پروژه های آبخیزداری بالادست حوضه زاینده رود در استان با هدف کنترل رسوب اجرا شد که از تجمع رسوب در پشت مخزن سد زاینده رود و بروز خسارت به تأسیسات سد پیشگیری کند.
وی با تاکید براینکه بر طبق سیاست کلان سازمان منابع طبیعی کشور، نگهداشت و اختصاص آب و توسعه سطح زیر کشت از اهداف طرح های آبخیزداری این سازمان نیست، اظهار داشت: پروژه های آبخیزداری با هدف کنترل سیلاب و تغذیه سفره های آب زیرزمینی و صیانت از خاک اجرا می شود و هیج حبس آبی در بندها وجود ندارد با این وجود، اگر بررسی و مشخص شود که در بندهای آبخیزداری بالادست حوضه زاینده رود نگهداشت آب اتفاق افتاده، در هر دو استان باید اصلاح گردد برای اینکه آب باید در راه رودخانه جاری باشد.
هدفِ آبخیزداری حبس آب نیست
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان اشاره کرد: هدف پروژه های آبخیزداری استان نه فقط در حوضه زاینده رود بلکه در سایر حوضه های آبخیز همچون سد ۱۵ خرداد، گلپایگان و حوضه کارون نیز نگهداشت آب نیست و در این جهت برای رفع ذهنیت ها و ابهاماتی که بعضاً برای بخش ها و اصناف مختلف ایجاد شده، مشاوری ملی برای تحقیق و بررسی از پروژه ها برگزیده شد.
کاظمی اشاره کرد: بی شک خروجی و نتیجه گزارش مشاور تأثیر طرح های آبخیزداری اجرا شده در حوضه زاینده رود را نشان خواهد داد و اگر مشکلی در خصوص نگهداشت آب در بندها باشد، اصلاح می شود.
وی اضافه کرد: پروژه های آبخیزداری طی سالهای قبل برمبنای مطالعات و تیم های مشاور و متخصص در این حوضه اجرا شده و الان نیز در هر حوضه ای که مطالعات پروژه آبخیزداری به انجام می رسد شرکت آب منطقه ای در جریان اجرای آنها است.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان اشاره کرد: هدف ما از طرح تحقیق و مطالعه بر پروژه های آبخیزداری حوضه زاینده رود این است که تأثیر اجرای طرح های آبخیزداری بر آورد رودخانه در دو استان بررسی و اگر مشکلی وجود دارد، رفع گردد. ۴۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رییس جمهور ابلاغ شد
کاظمی با اشاره به این که اجرای طرح جامع حوضه های آبخیز در استان اصفهان و اعتبارات سال ۱۴۰۱ از دیگر مطالبی بود که درباره ی آن با مدیرکل دفتر آبخیزداری سازمان منابع طبیعی کشور گفتگو شد، اشاره کرد: قسمتی از اعتبار از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری به اصفهان به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان به منابع طبیعی استان ابلاغ گردیده و الان مراحل اجرا و انتخاب پیمانکار پروژه ها در دست پیگیری است.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان اظهار داشت: در مسافرت رییس جمهوری به استان برای اعتبارات حوزه آبخیزداری ۲۰۰ میلیارد تومان در بازه سه ساله مصوب شد که اختصاص ها ملی و بخشی نیز استانی است اما از این اعتبار برای سال جاری درحال حاضر ۴۰ میلیارد تومان به ما ابلاغ گردیده است.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، قبل تر معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان در مصاحبه ای با خبرنگار این خبرگزاری گفته بود ۸۵۰ بند رسوبگیر در حوضه سد زاینده رود در محدوده سیاسی استان اصفهان وجود دارد که کمتر از یک درصدِ آورد سالانه این حوضه آب می گیرند.


منبع:

1401/07/13
10:05:00
5.0 / 5
689
تگهای خبر: آب , خاك , رودخانه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی