جلوگیری تخلیه پسماند در جاده ها و اماکن بین راهی
حیوان خانگی: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران بر لزوم مدیریت پسماندهای واقع در حریم جاده ها و اماکن بین راهی تأکید نمود.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، دومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان تهران به ریاست سید کمال الدین میرجعفریان معاون هماهنگی، امور عمرانی استانداری تهران و دبیری حسن عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، با حضور اعضا در محل استانداری تشکیل شد و بعد از بحث و بررسی پیرامون دستورکارهای این جلسه، برخی موارد به تصویب رسید.
حسن عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و دبیر کارگروه مدیریت پسماند استان در تشریح مصوبات این کارگروه با اشاره به این که شهرداری ها، بخشداری ها، دهیاری ها، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرک های صنعتی تهران و سایر دستگاهها برمبنای قانون موظف به انجام اقدامات مشخصی دراین خصوص هستند، گفت: قرار شد اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران نظارت لازم را بر دستگاه های مذکور انجام دهد تا وظایف قانونی خودرا در سریعترین زمان عملیاتی و اجرا کنند.
وی با اعلان اینکه همه دستگاه های اجرائی موظف شده اند برنامه های مدیریتی خود برای کنترل پسماند، ممانعت از آلودگی های زیست محیطی، لطمه های اجتماعی ناشی از پسماند و همین طور پدیده نگران کننده پسماندسوزی را عرضه کنند، اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی نیز مکلف شد برنامه های مدیریت پسماندهای کشاورزی همچون کاه و کلش، شاخ و برگ درختان و پسماندهای دامی مانند پشم دام ها را خصوصاً در مناطق تحت مدیریت محیط زیست، قبل از شروع فصل زراعی جدید ارائه نماید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به لزوم ضمانت اجرائی مصوبات اظهار داشت: طبق تصمیمات کارگروه، در صورت عدم اجرای وظایف قانونی از طرف هر یک از دستگاهها، موضوع به مراجع قضائی ارجاع خواهد شد که با همکاری دستگاه قضائی مشکلات پسماند در سطح استان کم شود.
عباس نژاد در ارتباط با شهرک های صنعتی، خصوصاً شهرک های خصوصی، اشاره کرد: تا زمان صدور پروانه بهره برداری، مدیریت کلیه پسماندها در محدوده داخل شهر بر عهده شهرداری ها و در خارج از محدوده شهری بر عهده بخشداری ها خواهد بود و متولیان نیز موظف به ارائه گزارش عملکرد خود هستند.
وی با اشاره به معضل سوزاندن خاک اره در بعضی مناطق شهر تهران بیان داشت: فرمانداری تهران باید نظارت جدی تری بر این امر داشته و اقدامات فوری برای ممانعت از ادامه این روند اتخاذ کند.
این مقام مسئول همین طور اشاره کرد: یگان های حفاظت کلیه دستگاه های اجرائی و نظارتی با هماهنگی یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران موظف به انجام گشت ها و بازدیدهای مستمر بوده و گزارش عملکرد خودرا به کارگروه و مراجع قضائی ارایه کنند.
وی افزود: همه فرمانداران استان تهران نیز مکلف شدند با برگزاری جلسات با دستگاه های مرتبط، نسبت به تبیین ضرورت مدیریت صحیح پسماند، ممانعت از انباشت زباله، سوزاندن پسماندها، ناهنجاری های محیط زیستی، جمع آوری مراکز بدون مجوز تفکیک و پردازش زباله و پاکسازی اراضی آلوده اقدام نموده و در صورت عدم اجرای تکالیف توسط دستگاهها، موضوع را به نهادهای نظارتی اعلام کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تأکید بر لزوم مدیریت پسماندهای واقع در حریم جاده ها و اماکن بین راهی، اظهار داشت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تهران باید با بخشداری ها همکاری کرده و درباب مجتمع های خدماتی رفاهی که از این اداره مجوز فعالیت دریافت کرده اند، در صورت عدم رعایت اصول مدیریت پسماند، از تمدید مجوز یا بهره برداری آنها جلوگیری کرده و اقدامات قانونی همچون اعلام جرم و معرفی به مراجع قضائی را پیگیری کند.
عباس نژاد همین طور با اشاره به ماده ۷ قانون مدیریت پسماند اشاره کرد: مدیریت اجرائی کلیه پسماندهای عادی به جز پسماندهای صنعتی و ویژه در شهرها و روستاها به عهده شهرداری ها و دهیاری ها و در خارج از محدوده آنها به عهده بخشداری ها است و طبق ماده ۱۰ این قانون، بخشداری ها باید نسبت به جمع آوری، حمل و دفع پسماندهای بین راهی همچون پسماند رستوران ها، پمپ بنزین ها و سایر تأسیسات حاشیه راه ها اقدام نمایند و همین طور راهداری ها نیز دراین خصوص موظف به همکاری با بخشداری ها هستند و در سایر موارد، دستگاه صادرکننده مجوز ساخت و ساز متولی مدیریت پسماند تلقی می شود.
منبع: حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱