گره ارتقا پناهگاه خوش ییلاق شاهرود به دست جوامع محلی باز شود

گره ارتقا پناهگاه خوش ییلاق شاهرود به دست جوامع محلی باز شود به گزارش حیوان خانگی، مدیرکل محیط زیست استان سمنان خواهان پر رنگ شدن نقش تشکل ها در حکمرانی محیط زیست شد و اظهار داشت: گره ارتقا پناهگاه خوش ییلاق به دست جوامع محلی باز شود.



به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، سعید یوسف پور بامداد پنجشنبه در دیدار با تشکل ها و سمن های زیست محیطی استان سمنان به میزبانی اداره محیط زیست شاهرود، اشاره کرد: صیانت از محیط زیست بدون مشارکت مردم معنا ندارد.
وی همین طور اضافه کرد: از سویی توان و ساختار صیانت از همه عرصه ها نیز از عهده دولت خارج است.

کار اصلی حفاظت با همراهی مردم


مدیرکل محیط زیست استان سمنان اضافه کرد: کوشش های بسیاری طی شش دهه با وجود کاستی های بی شمار، تنگناها، کمبود امکانات، تجهیزات و اعتبارات انجام گرفت اما اتفاق خاصی نیافتاده است.
یوسف پور در ادامه اشاره کرد: ناگزیر راه حفاظت مشارکتی پیش گرفته شد و می کوشیم تا مردم نیز در این میان سهیم شوند.
وی اضافه کرد: قرق های اختصاصی هم با وجود موافق ها و مخالفان نظیر جاشلوبار مهدیشهر نیز در حد توان توانسته نقشی در حفظ حیات وحش ایفا کند اما در نهایت کار اصلی حفاظت باید توسط مردم اجرا شود.

لزوم ورود جوامع محلی در صیانت از جنگل ابر


مدیرکل محیط زیست استان سمنان با اعلان اینکه در پناهگاه خوش ییلاق باتوجه به کمبود محیط بان و ابلاغی جدید سازمان دست ما در عمل خالی است، اعلام نمود: مجبوریم باتوجه به شرایط، خودرا با سمت مشارکت مردم سوق دهیم و در این گام، ساز و کارها باید درست و اصلاح گردد.
یوسف پور با اعلان اینکه صیانت از جنگل ابر به عنوان منطقه حفاظت شده وظیفه محیط زیست است، اشاره کرد: برای مدیریت بهتر نیرو باید مستقر و اقداماتی نظیر مدیریت گردشگری روستای ابر، آفرود و حضور دام در آن صورت گیرد.
وی اضافه کرد: تمرکز در این منطقه مستلزم کاستن حفاظت در مناطق دیگر است و بطور قطع می طلبد تا جوامع بومی و سمن ها برای جنگل ابر شاهرود وارد میدان شوند.

ارتقا خوش ییلاق با مشارکت مردم


مدیرکل محیط زیست استان سمنان با اعلان اینکه یکی از با اهمیت ترین زیستگاه های جهان پناهگاه خوش ییلاق شاهرود است، اعلام نمود: در این پناهگاه گونه های مختلف همچون گربه پالاس، یوز و غیره مشاهده شد و زمینه احیا در آن برقرار است.
یوسف پور با اعلان اینکه در صورت همراهی و همدلی با رویکرد سامان بخشی به منطقه شامل خروج دام، این منطقه قابلیت تبدیل به پارک ملی را دارد، اشاره کرد: این گره فقط توسط خود مردم محلی می تواند باز شود.
وی اضافه کرد: در این خصوص باید راه منطقی پیش گرفته شود تا مردم بدانند آنها نیز ذی سود هستند و این می طلبد تا کارگروهی به این منظور با حضور نمایندگان مردم محلی و ریش سفیدان روستاهای اطراف خوش ییلاق شکل گیرد که این نیز به اعتماد سازی نیاز دارد.

توان افزایی سمن ها در دستور کار


مدیرکل محیط زیست استان سمنان با اعلان اینکه بدنبال توان افزایی سمن های استان با تربیت تسهیل گران بومی هستیم، اعلام نمود: هر چه این بیشتر شود بطور قطع حفاظت بهتری صورت می گیرد.
یوسف پور اضافه کرد: این مهم نیازمند آنست که در کارگاه های مختلف هم سو سازی انجام و آموزش های لازم ارائه شود و در ادامه مسیر با لطمه شناسی، نقش برجسته تشکل ها و جوامع محلی را در مدیریت محیط زیست لحاظ نماییم.
وی اضافه کرد: نیازمند تشکل هایی هستیم که به صورت مطالبه گر باشند و نقش همفکری و دخالت در سیاستگذاری را پر رنگ تر ایفا کنند.

حفاظت شاهوار نیازمند اصلاح قوانین


مدیرکل محیط زیست استان سمنان بیان داشت: قانون معادن بزرگترین مانع و موجب کم رنگ شدن نقش محیط زیست در صیانت از عرصه شده است.
یوسف پور در ادامه اشاره کرد: تنها راهکار اصلاح مرجع قانون گذاری است که باید نقش محیط زیست در این میان دیده شود.
یوسف پور اضافه کرد: سمن ها می توانند با ارتباط مؤثر، نمایندگان را مجاب به اصلاح قانون کنند تا در عرصه معادنی نظیر بوکسیت تاش در کوهستان شاهوار، محیط زیست بتواند نقش مؤثرتری را ایفا کند.

کاهش آتش سوزی جنگل و مراتع نیازمند مشارکت


مدیرکل محیط زیست استان سمنان با اعلان اینکه متاسفانه طی سال جاری شاهد وقوع حریق در مراتع و جنگل های عرصه های محیط زیست استان و بویژه جنگل ابر و دامنه های شاهوار بودیم، اعلام نمود: کاهش و به صفر رسیدن آن نیازمند مشارکت است.
یوسف پور اضافه کرد: هر منطقه باید دارای سناریو مخصوص به خود باشد و سمن ها در این خصوص الزامات هماهنگی را می توانند انجام دهند.
وی اضافه کرد: خیلی از این آتش سوزی ها بر اثر نا آگاهی ایجاد می شوند که نیازمند آموزش جوامع محلی با همراهی تشکل های زیست محیطی است.

لزوم آموزش رسانه ها


مدیرکل محیط زیست استان سمنان با اعلان اینکه سمن ها در پروژه های آموزشی نقش مؤثر می توانند داشته باشند، اعلام نمود: به این صورت که به برگزاری کارگاه ها و رساندن مطالب درست به رسانه ها به آگاهی رسانی جوامع محلی کمک کنند.
یوسف پور اشاره کرد: فعالان رسانه نیازمند آگاهی و آموزش هستند به همین دلیل تور رسانه ای در منطقه توران برای دهه اول شهریور برنامه ریزی شده است.
وی اضافه کرد: نگاه و سیاست کلان به این منوال است که نقش سمن ها در حکمرانی محیط زیست باید پر رنگ شوند و چنانکه با تلاش تشکل های شاهرود مصوبات کشوری در مورد جاده جنگل ابر لغو و به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.


منبع:

1404/05/16
16:08:51
5.0 / 5
35
تگهای خبر: آموزش , پارك , حیات وحش , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی - پت یاب، یافتن حیوان خانگی مورد علاقه شما در سریع ترین زمان ممکن