زنگ خطر برای زیستگاه یوز ایرانی تیشه معدن بوکسیت به ریشه توسعه پایدار
به گزارش حیوان خانگی، دبیر جمعیت دیده بان طبیعت شاهرود اظهار داشت: بازگشایی معدن شاهوار نه فقط آخرین بازمانده های یوز ایرانی را تهدید می کند، بلکه مرگ تدریجی شهرهای شاهرود و بسطام را در پی خواهد داشت.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، امیرحسین ولیان بامداد آدینه در همایش ۱۲ سال کوشش برای نجات یوز آسیایی در شاهرود به میزبانی تالار شهید بهشتی این شهر ضمن هشدار این که ادامه فعالیت معدن شاهوار مرگ تدریجی شهرهای شاهرود و بسطام را رقم خواهد زد، تاکید کرد: شاهرود آخرین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی است و محافظت از آن رسالتی تاریخی برای همه ایرانی ها شمرده می شود.
وی ضمن اشاره به پیشینه فرهنگی زیست محیطی مردم شاهرود اظهار داشت: مردمان این دیار با ایستادگی در دفاع از جنگل ابر و کوهستان شاهوار، ثابت کرده اند در عرصه فرهنگ زیست محیطی پیشتاز هستند.
نقش کنشگران محیط زیستی
این فعال محیط زیست با قدردانی از نقش بهادار امامان جمعه شاهرود و بسطام در اولویت دهی به مطالبات زیست محیطی، اشاره کرد: کنش گری موفق در این منطقه نتیجه همراهی جدی مسئولان محلی است.
ولیان خطاب به نماینده فعلی شاهرود در مجلس اظهار داشت: انتظار داریم نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با صدور اطلاعیه ای کتبی، همکاری برخی مسئولان با معدن بوکسیت شاهوار را متوقف و تعطیلی دائم این معدن را رسمیت بخشد.
وی همین طور با بیان تاریخچه پراکنش یوزپلنگ در ۳۰ کشور جهان تاکید کرد: این گونه باارزش از ابتدا «یوزپلنگ ایرانی» بوده و امروز فقط در شاهرود باقیمانده است.
هشدارهای تخریب شاهوار
دبیر جمعیت دیده بان طبیعت با هشدار درباره ی نتایج تخریب کوهستان ها هشدار داد: در تمام فلات مرکزی ایران، کوهستان ها پشتوانه حیات هستند و تخریب کوهستان شاهوار به مفهوم نابودی دشت های شاهرود و بسطام است.
این کنشگر محیط زیست آمار تعجب آور ای عرضه داد و اشاره کرد: تنها در طول فعالیت قبلی معدن بوکسیت تاش، دو میلیون متر مربع از پوشش گیاهی شاهوار تخریب و حداقل دو میلیون بوته از بین رفته است و در صورت بازگشایی مجدد معدن، ۱۰ برابر این مقدار تخریب رخ خواهد داد و منطقه توان نگهداشت آب را از دست داده به کانون سیلاب تبدیل می شود.
ولیان از نابودی صدها درخت اُرس و هزاران درختچه دیگر در اثر فعالیت معدن آگاهی داد و تاکید کرد: اجازه بازگشایی مجدد این معدن را به هیچ عنوان نخواهیم داد.
تأثیر منفی معدنکاری و تخریب شاهوار بر زیست مردم
دبیر جمعیت دیده بان طبیعت شاهرود ضمن اشاره به اسامی دیگر معدن شامل «تاش» و «سیاه رودبار» هشدار داد: وسعت تأثیرات این معدن آنقدر گسترده است که بازگشایی آن به مفهوم مرگ قطعی شاهرود و بسطام است.
ولیان با تقدیر از مقاومت مردمی اظهار داشت: مردم شاهرود با تلاش مستمر ثابت کردند که لابی های قدرتمند معدنی نمی توانند بر اراده محکم مردمی غلبه کنند.
وی ضمن اشاره به صحبت های اخیر کولیوند استاندار سمنان که برمبنای آن، تصمیم گیری درباره ی بازگشایی معدن در سطح استان نبوده و احتیاج به تصمیم گیری ملی دارد، اظهار داشت: تشکیل کمیسیونی ویژه به دستور معاون اول رئیس جمهوری جهت بررسی مبحث شاهوار و در سطح ملی انجام شده و در نخستین جلسه این کمیسیون، اغلب اعضا با بازگشایی معدن مخالفت کردند.
تشکیل اتاق فکر برای نابودی محیط زیست
دبیر جمعیت دیده بان طبیعت موضع قاطع مردم شاهرود را اینطور بیان نمود: ما تنها نظر سازمان محیط زیست را می پذیریم که طی نامه ای رسمی خطاب به نهاد ریاست جمهوری بازگشایی معدن را برای منابع آب، سلامت و آینده مردم خطرناک اعلام نموده است.
وی با هشدار این که مردم فریب آرای کارشناسی سفارشی را نمی خورند، اشاره کرد: شاهوار رگ حیاتی شهرهای شاهرود و بسطام است و صدمه به آن به مفهوم نابودی زندگی در منطقه است.
ولیان از تشکیل «اتاق فکر برای نابودی شاهوار» انتقاد نمود و همزمان از تصویب راه اندازی شهرک ۴۰۷ هکتاری در پایین دست شاهوار در نکارمن اطلاع داد.
این کنشگر محیط زیست ضمن اشاره به بحران آب در شاهرود و بسطام پرسید: چطور در منطقه ای با تراز آب منفی، برنامه راه اندازی شهر جدید بدون تأمین منابع جدید آب تصویب می شود؟
ولیان در انتها با طرح سوالی اساسی از مسئولان بالادستی پرسید: آیا تخریب محیط زیست و نابودی سرمایه های طبیعی را باید «توسعه» نامید؟
به طور خلاصه، ولیان با قدردانی از مقاومت مردمی گفت: مردم شاهرود با تلاش مستمر ثابت کردند که لابی های قدرتمند معدنی نمی توانند بر اراده محکم مردمی غلبه کنند. وی ضمن اشاره به صحبت های اخیر کولیوند استاندار سمنان که برمبنای آن، تصمیم گیری در رابطه با ی بازگشایی معدن در سطح استان نبوده و نیاز به تصمیم گیری ملی دارد، گفت: تشکیل کمیسیونی ویژه به دستور معاون اول رییس جمهور جهت بررسی مبحث شاهوار و در سطح ملی انجام شده و در اولین جلسه این کمیسیون، اغلب اعضا با بازگشایی معدن مخالفت کردند. این کنشگر محیط زیست ضمن اشاره به بحران آب در شاهرود و بسطام پرسید: چه طور در منطقه ای با تراز آب منفی، برنامه راه اندازی شهر جدید بدون تأمین منابع جدید آب تصویب می شود؟
منبع: petiab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱