به گزارش حیوان خانگی به نقل از مهر، حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری بامداد امروز، از ثبت ذخیره گاه زیست کره کلاه قاضی بعنوان چهاردهمین ذخیره گاه زیست کره کشور آگاهی داد و اظهار داشت: برنامه های حفاظتی یوزپلنگ آسیایی بعد از وقفه ایجاد شده، مجدداً فعال شده و الان ۲۷ یوزپلنگ شناسنامه دار در کشور در دسترس می باشد.
وی اضافه کرد: هم زمان با توسعه ذخیره گاه های زیست کره، سازمان حفاظت محیط زیست تدوین سازوکارهای قانونی و مدیریتی این مناطق را هم در دستور کار قرار داده و آئین نامه مدیریت ذخیره گاه های زیست کره حالا در کمیسیون حقوقی و قضایی دولت درحال بررسی است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره ی آخرین وضعیت صیانت از یوزپلنگ آسیایی اظهار داشت: بعد از وقفه ای که در اجرای پروژه صیانت از یوزپلنگ بوجود آمده بود، این پروژه مجدداً فعال شد و برنامه اقدام ملی صیانت از یوزپلنگ آسیایی تدوین و اجرائی شد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد منابع طرح صیانت از یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه های این گونه هزینه می شود، اشاره کرد: این مورد نشان داده است سازمان حفاظت محیط زیست با تمام توان برای حفاظت میدانی از زیستگاه های یوز وارد عمل شده است.
ظهرابی اضافه کرد: در اطراف زیستگاه های اصلی یوزپلنگ آسیایی، حلقه هایی از مناطق حفاظت مشارکتی بوجود آمده است. در حدفاصل مناطق توران، خوش ییلاق و زیستگاه های خراسان شمالی، محدوده های یوزکنان تحت حفاظت مشارکتی قرار گرفته اند و در جنوب این مناطق هم ۱۰۰ هزار هکتار به عرصه های تحت حفاظت افزوده شده است.
وی اضافه کرد: در آخرین مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست هم سه محدوده حفاظت گاه مردمی جدید به حلقه حفاظتی زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی اضافه شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات انجام شده برای بهبود شرایط زیستگاه های یوزپلنگ اظهار داشت: تقویت جمعیت طعمه ها، توسعه منابع آبی و به کارگیری بالاتر از ۳۰ نیروی حفاظتی جدید همچون این اقدامات بوده است که بخش مهمی از کمبودهای گذشته را جبران کرده است.
وی همینطور از پیشبینی ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای فنس کشی محورهای پرخطر عبور یوزپلنگ آگاهی داد و اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی اجرای قسمتی از تعهدات خود در این مورد را آغاز کرده، هرچند این روند با تأخیر همراه بوده است. با این وجود اقداماتی نظیر نورپردازی، افزایش میدان دید رانندگان و اعمال محدودیت سرعت در نقاط حساس درحال اجراست.
ظهرابی درباره ی پروژه تکثیر در اسارت یوزپلنگ آسیایی هم اظهار داشت: زیرساخت های این مرکز استانداردسازی شده و الان یکی از بهترین مراکز تکثیر یوزپلنگ در کشور در اختیار سازمان قرار دارد.
وی تصریح کرد: در آغاز اجرای پروژه صیانت از یوزپلنگ آسیایی تنها ۱۲ فرد شناسنامه دار در کشور شناسایی شده بود، اما امروز اطلاعات هویتی و پایشی ۲۷ فرد یوزپلنگ در اختیار سازمان قرار دارد و وضعیت آنها بصورت مستمر رصد و پایش می شود.
در ادامه سردار رضا رستگار فرمانده یگان حفاظت محیط زیست از جذب و آموزش ۳۸ سرباز وظیفه در این یگان با هماهنگی فراجا آگاهی داد و اظهار داشت: این نیروها بعد از گذراندن دوره های آموزشی تخصصی، در پاسگاه های محیط بانی تمام کشور به خدمت گرفته خواهند شد.
رستگار اضافه کرد: در تعامل با معاونت عمومی فراجا، پروسه جذب ۳۸ سرباز وظیفه در یگان حفاظت محیط زیست انجام شده و این افراد اکنون در مراکز آموزش فراجا دوره های دوماهه تخصصی را طی می کنند.
وی اضافه کرد: بعد از آخر دوره آموزشی، این نیروها در پاسگاه های محیط بانی مستقر شده و در کنار محیط بانان وظیفه صیانت از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست را بر عهده خواهند داشت.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت تقویت نیروی انسانی در عرصه حفاظت اظهار داشت: توسعه آموزش های تخصصی و استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه می تواند به پیشرفت توان عملیاتی یگان در صیانت از عرصه های طبیعی کشور کمک نماید.
سردار رستگار همینطور به برگزاری دوره های آموزشی مشترک با همکاری معاونت آموزش سازمان حفاظت محیط زیست اشاره نمود و اضافه کرد: این دوره ها بصورت مستمر و مقطعی در استانهای مختلف برای پیشرفت دانش و مهارت محیط بانان برگزار می گردد.
وی با اشاره به مبحث دفاع از خانواده های شهدا اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده و تاکید ریاست سازمان، مبحث احراز شهادت تعدادی از شهدای محیط بان سال قبل نهائی شده و خانواده های آنان از مزایا و امتیازات قانونی در ارتباط با خانواده شهدا بهره مند خواهند شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: این اقدامات در جهت تقویت روحیه محیط بانان، پیشرفت جایگاه شغلی آنان و افزایش توان صیانت از عرصه های طبیعی کشور صورت می گیرد.