پیش بینی جدید هواشناسی برای پاییز و زمستان
به گزارش حیوان خانگی، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اعلان اینکه انتظار می رود بارندگی های پاییزی در مجموع بالاتر از متوسط بلند مدت باشد، تصریح کرد: در اوایل پاییز به سبب گرمای هوا، بارندگی ها گاهی با رگبار و رعدوبرق همراه می شوند و می توانند باعث ایجاد سیلاب های محلی و موقتی شوند.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از خبر آنلاین، احد وظیفه در گفتگو با ایسنا با اشاره به وضعیت بارندگی در کشور اظهار داشت: در نقاط مختلف کشور از غرب و شمال غرب گرفته تا سواحل شمالی و ارتفاعات البرز، بارندگی ها شروع شده است و به صورت نسبی انتظار داریم میزان بارندگی ها نسبت به میانگین طولانی مدت بیشتر باشد البته این پیش بینی قطعی نیست اما امکان رخداد چنین شرایطی قوی است و بخصوص از اواخر مهرماه انتظار می رود روند بارندگی ها بهبود پیدا کند.
وی درباره ی وضعیت دمایی کشور اظهار داشت: مطابق خروجی مدلهای پیش بینی انتظار می رود در بیشتر مناطق کشور دمای هوا در پاییز و زمستان بیشتر از نرمال باشد.
وظیفه درباره ی وضعیت بارشهای زمستانی اظهار داشت: هم اکنون نمی توان با قطعیت گفت بارشهای زمستانی بیشتر از نرمال خواهد بود چونکه پدیده های دیگری نیز دراین خصوص اثرگذار هستند و پیش بینی آنها در شرایط فعلی چندان امکانپذیر نیست. در عین حال انتظار نمی رود زمستان خیلی خشکی داشته باشیم و گرایش بارندگی ها در زمستان بیشتر بسمت شرایط نرمال می باشد.
وی افزود: در مجموع برای پاییز با احتمال قوی بارشهای فراتر از نرمال پیشبینی می شود، در صورتیکه بارشهای زمستانی گرایش به شرایط نرمال دارد. از نظر دمایی نیز انتظار می رود هم پاییز و هم زمستان با دمای بیشتر از نرمال سپری شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره ی مخاطرات بارشهای پاییزی اظهار داشت: در اوایل پاییز به سبب گرم بودن هوا، بارندگی ها گاهی با رگبار و رعدوبرق همراه می شوند و می توانند سبب ایجاد سیلاب های محلی و موقتی شوند.
وی با تکیه بر لزوم توجه به هشدارهای هواشناسی اضافه کرد: هموطنانی که در حاشیه رودخانه ها حضور دارند یا برای تفریح و فعالیتهای مختلف به این مناطق می روند، باید به هشدارها توجه نمایند و از پارک کردن خودرو در حاشیه و نزدیکی بستر رودخانه ها اجتناب کنند.
وظیفه افزود: ممکنست رودخانه ای در طول سال خشک باشد اما با وقوع بارندگی شدید، سیلاب ناگهانی در آن شکل بگیرد. بخصوص در نیمه نخست پاییز امکان رخداد چنین اتفاقاتی وجود دارد. در کنار آب گرفتگی ها، باید نسبت به این نوع مخاطرات توجه بیشتری داشت.
وی همینطور با اشاره به خطر رعدوبرق و صاعقه برای برخی گروه ها اظهار داشت: چوپانان، کشاورزان و کوهنوردان نیز گاهی در معرض رعدوبرق قرار می گیرند. در نیمه نخست پاییز، به سبب این که هوا بازهم گرم است، ابرهای همرفتی و جوششی بیشتر شکل می گیرند و درنتیجه گاهی شاهد رعدوبرق هستیم.
وظیفه اضافه کرد: افرادی که بخصوص در ارتفاعات حضور دارند، بیشتر در معرض خطر برخورد صاعقه یا آذرخش قرار دارند و باید این پدیده را مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به احتمال وزش باد شدید و تندباد در بعضی مناطق اظهار داشت: وزش باد و تندباد می تواند سبب ایجاد گردوخاک شود و افرادی که مشکلات تنفسی دارند باید در چنین شرایطی مراقبت بیشتری داشته باشند.
اثر متفاوت ال نینو بر مناطق مختلف ایران
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره ی تاثیر ال نینو بر ایران و سایر کشورهای منطقه اظهار داشت: ال نینو هزاران کیلومتر دورتر از ایران رخ می دهد و اثر آن در سطح منطقه ای ظاهر می شود اما تاثیر آن در هر منطقه متناسب با اقلیم همان منطقه متفاوت می باشد.
وی اضافه کرد: شرایط اقلیمی ایران یکسان نیست و کویر مرکزی، زاگرس، شمال و جنوب شرق کشور شرایط متفاوتی دارند. ال نینو در بعضی مناطق دنیا می تواند شرایط انتقال رطوبت را بهبود دهد یا زمینه انتقال رطوبت را فراهم کند؛ همچون در خاورمیانه و آسیای میانه که این اثر بیشتر در پاییز دیده می شود و در زمستان ممکنست به اندازه پاییز نباشد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در ادامه اظهار داشت: در استان هایی که در محدوده زاگرس قرار دارند، انتقال رطوبت بوسیله سیستم های جوی و برهم کنش آنها با زاگرس می تواند شرایط متفاوتی نسبت به استانهای واقع در فلات مرکزی ایجاد نماید ازاین رو خصوصیت های هر منطقه نیز دراین خصوص نقش دارد و سبب تفاوت اثرات جوی می شود.
وظیفه همینطور اشاره کرد: تفاوت مشخصی میان کشورهای منطقه وجود ندارد اما شرایط هر سال متفاوت می باشد و همه ال نینوها نیز مشابه یکدیگر نیستند.
احتمال کاهش سهم برف در صورت ادامه گرمای هوا
وظیفه درباره ی پیش بینی بارندگی برف نیز اظهار داشت: با توجه به این که انتظار داریم دما گرم تر از معمول باشد، این گرمایش می تواند به صورت نسبی بر سهم بارندگی برف از مجموع بارندگی ها اثر بگذارد و سبب شود سهم برف کمتر از حد معمول باشد.
وی افزود: با این وجود، از آنجائیکه انتظار داریم بارندگی ها بیشتر از نرمال باشد، افزایش میزان بارندگی می تواند تا حدی شرایط بارندگی برف را جبران کند ازاین رو صرفا به سبب پیش بینی دمای گرم تر از نرمال نمی توان نتیجه گرفت که بارندگی برف نیز حتما کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اضافه کرد: در صورت وقوع بارشهای فراتر از نرمال بخصوص در نیمه دوم پاییز می توان انتظار بارندگی برف در ارتفاعات را داشت.
وظیفه در آخر اظهار داشت: با این وجود، وقتی از دمای گرم تر از نرمال صحبت می نماییم، احتمال ذوب برف نیز بیشتر می شود و اگر در طول زمستان با نابهنجاری شدید دمایی و دمای گرم تر از نرمال مواجه باشیم، این شرایط می تواند ذوب برف را تشدید کند و ذخیره برف را کم کند.
منبع: حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳