تغییرات اقلیمی و پشه های ناقل بیماری، تهدیدی برای نیمی از مردم جهان
به گزارش حیوان خانگی نتایج یك بررسی نشان می دهد: تغییرات اقلیمی، نیمی از جمعیت جهان را تا سال ۲۰۵۰ در معرض پشه های منتقل كننده بیماری قرار می دهد.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، محققان بر مبنای بررسی های خود اظهار داشتند: طی ۳۰ سال آینده بیماری های منتقل شده از راه پشه از قبیل تب دنگی، تب زرد و ویروس زیكا گسترش پیدا می كند كه تهدیدی برای نیمی از جمعیت جهان بشمار می رود.
یكی از محققان این مطالعه از دانشگاه آكسفورد اظهار داشت: پیش بینی ها از آن حكایت می كند كه گستره فعالیت دو نوع اصلی پشه های ناقل بیماری موسوم به پشه تب زرد و پشه ببری به صورت قابل ملاحظه ای افزوده می شود كه دلیل آن گرم شدن دماست.
بررسی ها نشان داده است در صورت تداوم روند تولید گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۵۰، ۴۹ درصد از جمعیت جهان در مكان هایی سكونت خواهند داشت كه این گونه های حیوانی سلامت آنان را با تهدید روبرو می كنند. همینطور با عدم موفقیت در كنترل تولید گازهای گلخانه ای خطر جدی تری متوجه بشر خواهد شد.
ویروس زیكا عامل خطرزایی برای زنان آبستن به حساب می آید، چونكه باعث نارسایی مادرزادی در نوزادان می شود. این ویروس نخستین بار در دهه ۱۹۵۰ كشف شد و تنها مناطقی از آفریقا و آسیا را درگیر كرد. هرچند، در قرن ۲۱ این ویروس در آمریكا هم گسترش پیدا كرد.
تب زرد هم منجر به صدمه دیدن كبد، احساس درد، خستگی، حالت تهوع در بیمار می شود. این بیماری در پنج درصد مواقع كشنده است. در پنج ماه نخست سال ۲۰۱۷ حدود ۱۳۹۲ مورد ابتلاء به تب زرد در برزیل گزارش شد.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از روزنامه ایندیپندنت، تب دنگی كه با علائمی مشابه با آنفلوآنزا همراه می باشد بیشتر كشورهای آسیایی و آمریكای لاتین به آن گرفتار هستند و عامل اصلی بستری در بیمارستان و مرگ و میر در بین كودكان و بزرگسالان است. قبل از سال ۱۹۷۰ تنها ۹ كشور جهان شیوع تب دنگی را تجربه كرده بودند. هرچند، حالا این بیماری در بیشتر از ۱۰۰ كشور در آفریقا، آمریكا و جنوب شرق آسیا گزارش شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب