انتقاد از بی توجهی وزارت نیرو به آبشارها
به گزارش حیوان خانگی یك فعال محیط زیست با اشاره به اینكه متولی آبشارها در ایران وزارت نیرو است، اظهار داشت: وزارت نیرو بعنوان قسمتی از حاكمیت ایران متولی یكی از زیباترین اجزای طبیعت ایران است اما ارزشی برای آن قائل نیست.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، محمد درویش در «شب آبشارهای ایران» با اشاره به اینكه آبشارها وزن مهمی در طبیعت ایران دارند و یكی از عیارهای طبیعت این سرزمین محسوب می شوند، اظهار داشت: آبشارها به نسخ خطی ارزشمندی می مانند كه كتابخانه های مشهور به آنها فخر می فروشند.
وی افزود: آبشارها محصول تاب آوری منحصر به فرد رودخانه ها است. رودخانه هایی كه در راه خود برخوردار از آبشار هستند، كیفیت آبزیانشان به مراتب بهتر خواهد بود. سرزمین ما بعنوان یك كشور جوان از نظر زمین شناسی از تفاوت ارتفاعی بسیار درخوری برخوردار می باشد و آبشارهای ارزشمندی دارد كه بعضی از آنها در آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه بی نظیر هستند مانند آبشارهایی كه از شاهان كوه سرازیر می شود. وقتی در كنار این آبشارها قرار می گیرید یا تصاویر آنها را می بینید، باور نمی كنید كه این آبشارها در ایران واقع شده اند.
درویش اشاره كرد: برگزاری نشست هایی مانند شب آبشارهای ایران در گفتمان های رایج مردم چه در سطح دانشگاه ها و چه در صحن مجلس خالی است، اگر این اتفاق می افتاد شاید روزگار آبشارهای ما این گونه نبود.
این كنشگر محیط زیست با اشاره به اهمیت آبشارها اظهاركرد: هرجا كه آبشار وجود داشته باشد، طبیعت حیات وحش و پرندگان آن به طرز قابل توجهی افزوده می شود چون به كیفیت زیست منطقه می افزاید و منابع آب درخوری را در اختیار پرندگان قرار می دهد. آبشارها بهانه ای هستند تا ما به ایرانی بودن خود افتخار نماییم اما متأسفانه آموزش و پرورش ما در معرفی این چشم اندازهای ناب كم كاری كرده است. هنر ما این است كه بتوانیم با معرفی میراث های ماندگار طبیعت ایران به جوانان خود نشان دهیم كه پروردگار شما را دوست دارد كه در سرزمینی به نام ایران متولد شدید.
مجید اسكندری - نویسنده كتاب راهنمای میدانی آبشارهای ایران و پژوهشگر- با تاكید بر سفر هدفمند طبیعت گردان اظهار داشت: اگر درباره ایران اغراق هم نماییم، اغراق هایمان بیشتر از واقعیت ایران نخواهد بود. ایران كشوری است با تنوع زیستی و جانوری كم نظیر. اگر در جایگاه مسافر یا طبیعت گرد سفرهایمان را هدفدار نماییم، خیلی از كمبودهای حوزه طبیعت گردی برطرف می شود.
حمیدرضا ریحانیان - پژوهشگر تنوع زیستی - نیز در سخنان كوتاهی اظهاركرد: زیبایی های طبیعت ایران به قدری زیاد است كه نظیر آن در هیچ كجای كره خاكی یافت نمی گردد اما متأسفانه بر اثر سهل انگاری ما این طبیعت در معرض نابودی است. ۳۷۰ هزار هكتار از جنگل های هیركانی ثبت جهانی شده است اما در تابستان امسال در پنج واقعه آتش سوزی كه نتیجه سهل انگاری انسانی بود، ۴۳۰ هكتار از این جنگل ها در آتش سوخت.
منبع: حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب