تنوع زیستی با سرعت بی سابقه ای در حال زوال است

تنوع زیستی با سرعت بی سابقه ای در حال زوال است مرجع ملی كنوانسیون تنوع زیستی كشور اظهار داشت: مطالعات نشان می دهد كه تنوع زیستی با سرعت بی سابقه ای در حال زوال و فشارها نیز درحال افزایش است در صورتیكه برای رسیدن به آینده پایدار باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.



به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا اسکندر زند امروز در اولین همایش تنوع زیستی که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: تنوع زیستی همه اشکال حیات را که طی قرن ها تکامل یافته اند را شامل می شود که با از بین رفتن آن دو اتفاق می افتد؛ یکی اینکه انعطاف پذیری کم می شود و دوم اینکه خیلی از مجموعه هایی که آنرا می سازند از خدمات آن بی بهره خواهند شد. در واقع نابودی و تخریب اکوسیستم موجب می شود از خدمات باارزش آن بی بهره شویم. بر این اساس در ۵۰ سال اخیر تنوع زیستی به صورت جدی مورد توجه کشورها قرار گرفت و در سال ۱۹۹۲ دولت ها دور هم جمع شدند و کنوانسیون تنوع زیستی تشکیل شد. ایران نیز در سال ۱۳۷۵ به عضویت این کنوانسیون درآمد.

وی اضافه کرد: همه کارهای کنوانسیون تنوع زیستی با تصمیمات تمام بخش های ذینفع انجام می شود و تهیه گزارش تنوع زیستی ایران یکی از این فعالیت ها است که امروز در آخر همایش رونمایی می شود.

زند به برنامه های «آیچی» اشاره نمود و اظهار داشت: «آیچی» دارای ۲۰ هدف راهبردی است اما هیچ کدام از آنها بطور کامل تحقق نیافت و فقط شش هدف همچون مدیریت گونه های زیستی، توسعه مناطق حفاظت شده و گسترش پایگاه های علمی به صورت نسبی تحقق یافته است.

وی تصریح کرد: کنوانسیون تنوع زیستی در دهمین کنفرانس متعاهدین به کنوانسیون که در سال ۲۰۱۰ در آیچی در ناگویای ژاپن برگزار شد، پنج هدف کلی راهبردی که در مجموع دربرگیرنده ۲۰ هدف فرعی است، برای سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ در نظر گرفته شد که این اهداف را اهداف تنوع زیستی آیچی می نامند.

زند به ارزیابی اهداف ملی «آیچی» در کشورها اشاره نمود و اظهار داشت: گزارش کشورها حاکیست که سه درصد اهداف ملی آیچی در کشورها باتوجه به اهداف بین المللی آیچی بیش از انتظار بود و ۵۱ درصد نرخ پیشرفت چندانی نداشته اند و هدف مورد نظر را تامین نکرده اند و فقط ۲۳ درصد از اهداف آیچی با اهداف ملی کشورها همسو بوده است.

وی ادامه داد: به رغم اینکه به اهداف «آیچی» نرسیدم اما حدود ۱۰ مورد کار مهم صورت گرفته است و در مجموع جهت گیری ها امیدوارکننده است؛ یکی اینکه حدودا ۱۰۰ کشور ارزش تنوع زیستی را در برنامه های خود گنجاندند، افزایش قابل توجهی در وسعت مناطق حفاظت شده از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ به وجود آمد بطوریکه از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد وسعت زمینی و سه درصد مناطق ساحلی افزایش یافت علاوه بر آن گونه های در معرض انقراض کم شد. در واقع اگر این اقدامات صورت نمی گرفت انقراض گونه هایی مانند پرندگان ۲ تا ۴ برابر بیشتر می شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در آخر اظهار داشت: لازم است تجارب دهه اخیر را به کار ببریم علاوه بر آن به تلاش مجدانه همچون اتخاذ رویکردهای یکپارچه و جامع، تقویت جوامع محلی و افزایش سطح تعامل ذینفعان، ضرورت تقویت استراتژی ها، تهیه برنامه اقدام ملی، تدوین چشم انداز اهدف منجسم، ارتقای بلند پروازی در تعهدات ملی و توجه به سازگار شدن با طبیعت نیاز است.




1399/07/22
13:00:31
5.0 / 5
1505
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
حیوان خانگی - خرید و فروش حیوانات خانگی
petiab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت حیوان خانگی محفوظ است (پت یاب)

حیوان خانگی حیوان خانگی

خرید و فروش حیوانات خانگی