احیای دریاچه ارومیه وارد فاز پنجم همكاری با ژاپن شد
حیوان خانگی: تهران- سند فاز پنجم همكاری مشترك برنامه عمران ملل متحد، سازمان حفاظت محیط زیست و حمایت دولت ژاپن تحت عنوان پروژه ؛همكاری در احیای دریاچه ارومیه با الگوسازی مشاركت جوامع محلی در استقرار كشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی؛ به امضا رسید.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در مراسم امضای این سند، عیسی كلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست وضعیت كنونی دریاچه ارومیه را نتیجه مدیریت نامناسب منابع آبی حوضه آبریز، سد سازی و برداشت های بی رویه از منابع آبی دانست و در ادامه از دولت ژاپن برای همكاری های صورت گرفته تاكنون، تشكركرد.
وی همینطور از تمركز پروژه 'همكاری در احیای دریاچه ارومیه با الگوسازی مشاركت جوامع محلی' روی مسایل اجتماعی و كوشش برای جلب مشاركت مردم برای احیای دریاچه بعنوان یكی از مهمترین نقاط قوت این پروژه یاد كرد و ادامه داد: انجام اینگونه اقدامات كاری خیلی سخت و نیازمند صرف وقت و هزینه بسیار است.
كلانتری همینطور اظهار داشت: دولت ایران تمایل بسیاری به كوشش برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و جلب حمایت های مالی ملی و بین المللی برای این منظور دارد.
در ابتدای مراسم، حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست نسبت به نتایج مثبت پروژه و همینطور ادامه همكاری با دولت ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه ابراز خرسندی كرد.
وی اظهار داشت: از میان 3000 روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه تابحال 110 روستا تحت پوشش پروژه قرار گرفته و امیدواریم ادامه همكاری میان دولت ژاپن و ایران موجبات احیای دریاچه ارومیه را فراهم آورد.
همچنین ابوالفضل آبشت، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران ضمن عرضه گزارش نتایج و دستاوردهای اجرای فازهای پیشین پروژه از اجرای موفقیت آمیز و نتایج مثبت حاصل شده از اقدامات صورت گرفته در فازهای پیشین این پروژه ابراز خرسندی كرد و اظهار داشت: ارتقای مسئولیت پذیری اجتماعی و جلب مشاركت جوامع محلی در جهت احیای دریاچه ارومیه یكی از اهداف مهم این پروژه است و بیش از 11000 نفر از جوامع محلی و كشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه در اجرای این پروژه همكاری داشته اند.
وی اضافه كرد: خروجی های این پروژه هم نتیجه همكاری بین بخشی میان نهاد های مختلف ملی و بین المللی همچون دولت ژاپن، برنامه عمران ملل متحد، سازمان جهاد كشاورزی، سازمان محیط زیست، آب منطقه ای، سازمان های مردم نهاد و جوامع محلی در دو استان آذربایجان غربی و شرقی بوده است.
در ادامه ' هیرویاسو كوبایاشی'، سفیر دولت ژاپن در ایران هم ضمن اشاره به شروع همكاری بین دولت ایران و دولت ژاپن در ارتباط با احیای دریاچه ارومیه پس از مذاكره رئیس جمهور و نخست وزیر كشور ژاپن در سال 2013، اضافه كرد: بازدید های صورت گرفته از روستاهای پایلوت پروژه در استان های آذربایجان شرقی و غربی، نشان داده است كه پروژه طی چهار سال قبل پیشرفت خوبی داشته و مقرر است تعداد روستا ها در فاز پنجم این همكاری از 110 به 130 افزایش یابد.
پروژه 'همكاری در احیای دریاچه ارومیه با الگوسازی مشاركت جوامع محلی در استقرار كشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی' بر مبنای تعاملات متقابل انجام شده بین دولت ایران و ژاپن برای همكاری در زمینه های محیط زیستی و همینطور به علت شرایط بحرانی دریاچه ارومیه، از سال 2014 شروع شد.
ارتقای سطح اطلاعات و درك جوامع محلی از نقش مهمی كه در استفاده از روش های كشاورزی پایدار و احیای دریاچه ارومیه دارند، گسترش كشاورزی پایدار در 130 روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه با هدف كاهش مصرف آب و نهاده های شیمیایی و بسیج اجتماعی به منظور انجام اقدامات احیایی دریاچه ارومیه و حفاظت از تنوع زیستی اهداف این پروژه است.
این پروژه با اختصاص بودجه 4 میلیون دلار توسط دولت ژاپن در چهار سال قبل اجرا شده است.
این مراسم با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سفیر دولت ژاپن، نماینده مقیم موقت برنامه عمران ملل متحد در ایران، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیران كل ادارات محیط زیست و روسای سازمان جهاد كشاورزی استان های آذربایجان غربی در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.
علمی 9014**2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب