هشتم مهرماه
نشست مدیریت چالش های پسماند و راهكارهای آن
به گزارش حیوان خانگی فراكسیون توسعه پایدار و تأمین مالی مجلس شورای اسلامی نشست ˮمدیریت چالشهای پسماند و راهكارهای آن با تاكید بر ایجاد نیروگاههای زباله سوزˮ را سه شنبه هشتم مهرماه برگزار می نماید.
به گزارش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، سید شمس الدین حسینی رئیس فراکسیون توسعه پایدار و تأمین مالی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مبحث بحران مدیریت پسماند و تأثیر آن بر محیط زیست و آلودگی خاک و نفوذ گندابه های آن به آبهای سطحی و زیرزمینی در خیلی از شهرهای کشور به خصوص استانهای گلستان، مازندران و گیلان، مورد توجه مجلس است و نمایندگان خویش را برای رفع آن متعهد می دانند.
نماینده مردم رامسر و تنکابن اظهار داشت: در نشست این هفته فراکسیون، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزرای کشور، نیرو و جهاد کشاورزی، استانداران تهران، گلستان، مازندران و گیلان و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و تشکلهای بخش خصوصی دعوت شده اند.
رییس فراکسیون توسعه پایدار و تأمین مالی مجلس خاطرنشان کرد: حل مشکل دپوی زباله ها را نمی توان فقط بر عهده شهرداری ها یا استانداری ها قرار داد چونکه آنها به تنهایی توان و امکان رفع این معضل بزرگ را ندارند و لازم است که وزارتخانه های مربوطه و سازمان حفاظت محیط زیست کشور بعنوان مهم ترین نهاد مرتبط، برای ساماندهی زباله ها مصمم و با برنامه برای رفع این معضل ملی ورود کنند.
حسینی در ادامه با تاکید بر اینکه تمام شهرهای شمالی با بحران زباله درگیرند، اظهار داشت: تنها در استان مازندران روزانه بیشتر از ۴۰۰ تن زباله بیمارستانی و دورریزهای خانگی و صنعتی تولید و دپو می شود و متاسفانه هر تن زباله ۵۰۰ لیتر شیرابه تولید می کند که وارد آب ها و سفره های زیرزمینی می شود و باردیگر به چرخه مصرف بر می گردد.
حسینی اضافه کرد: شیرابه های ناشی از زباله های دپو شده، از همان راهی که باران طی می کند، از رودخانه ها و در نهایت دریای خزر سر درمی آورند و در راه هر موجود زنده ای را نابود می کنند.
نماینده تنکابن و رامسر تصریح کرد: نمایندگان استانهای شمالی کشور متعهد و مصمم هستند تا بعنوان یک کار اساسی و اصولی در این دوره مجلس شورای اسلامی به کمک بخش خصوصی و دولت این معضل را بعنوان یک نمونه ملی حل کنند.
رییس کمیسیون جهش و رونق تولید و نظارت بر اصل ۴۴ قانون اساسی اضافه کرد: باآنکه تابحال اقداماتی چون ساخت کارخانه های کمپوست انجام گرفته و یا طرحهایی چون نیروگاه زباله سوز در دست انجام است، لیکن خصوصیت های کالاهای زیست محیطی چون داشتن ماهیت کالای عمومی و اثرات خارجی سبب کاستی هایی همچون تأمین مالی این طرحها شده است.
حسینی ضمن تصریح بر لزوم نگاه جامع به این موضوع، اضافه کرد: برای برخورداری از همه دیدگاهها و به دست آمدن مدل اجرایی مناسب، کازشناسانی از بخشهای مختلف دعوت شده اند.
منبع: petiab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب